Израел няма да допусне Иран да се окопае на неговата

...
Израел няма да допусне Иран да се окопае на неговата
Коментари Харесай

Нетаняху към Москва: Няма да допуснем Иран да се окопае по границата със Сирия

Израел няма да допусне Иран да се окопае на неговата северна граница със Сирия. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху пред гостуващия секретар на съветския съвет за сигурност Николай Патрушев, че предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция. Той се обърна към близката руска история, с цел да потърси схващане на израелската позиция в спора с Иран, като напомни вероломното нахлуване на нацистка Германия против Съюз на съветските социалистически републики през 1941 година

" Затова аз съм сигурен, че в Русия схващат какво значи за нас един режим, който приканва за нашето заличаване - освен да ни завладее, а да ни унищожи - и всеки ден работи, с цел да реализира тази цел ", сподели Нетаняху съгласно текста на думите му, публикуван от неговата канцелария.

" Затова Израел няма да разреши на Иран, който приканва за нашето заличаване, да се укрепи на нашата граница, и ние ще създадем всичко, с цел да му попречим да се снабди с нуклеарно оръжие ", добави министър председателят.

Двустранната намира се състоя в границите на двудневния американско-руско-израелски конгрес на високо ниво в Ерусалим, който се чака да се концентрира върху ситуацията в Близкия изток и изключително върху Иран - върл съперник както на Израел, по този начин и на Съединени американски щати.

Патрушев, представен от ТАСС, сподели преди срещата си с Нетаняху, че Русия " обръща съществено внимание за гарантиране на сигурността на Израел ". " За да решим този проблем на процедура, витално значимо е да върнем мира и стабилността в този район, в това число и на територията на Сирия ", добави той.

В идната тристранна среща с изключение на Патрушев ще вземат участие съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън и ръководителят на Съвета за национална сигурност на Израел Меир бен Шабат. Нетаняху назова тази среща " историческа и невиждана " и сподели, че тя е " доста значима за определяне на сигурност в Близкия изток в бурни времена ".

Според ТАСС Патрушев показал, че на срещата " Русия ще вземе поради ползите на Иран и ще запознае с тях израелците и американците ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР