Израел нанесе въздушни удари срещу палестинската групировка Ислямски джихад в

...
Израел нанесе въздушни удари срещу палестинската групировка Ислямски джихад в
Коментари Харесай

Високопоставени бойци сред 12-те убити при израелските удари в Газа

Израел нанесе въздушни удари против палестинската формация " Ислямски джихад " в линията Газа, оповестиха военните, а министерството на опазването на здравето на следената от Хамас територия заяви, че са убити 12 души, съобщи Агенция Франс Прес.


Министерството съобщи, че измежду починалите има дами и деца, само че не даде повече детайлности за самоличността на жертвите.

Израелската войска съобщи, че е нанесла удари по трима водачи на " Ислямски джихад ".

Бойната формация удостовери, че са убити трима високопоставени чиновници, като в изказване ги уточни като Джихад Ганам, секретар на военния съвет на бригадите " Ал Кудс ", и Халил ал Бахтини, също член на съвета и пълководец на военното крило в северната част на Газа.

Третият, Тарек Езедин, е разказан от " Ислямски джихад " като " един от ръководителите на военните дейности " в окупирания Западен бряг, който работи от Газа.

Операцията се организира по-малко от седмица, откакто " Ислямски джихад " разгласи помирение към Газа - с посредничеството на Египет - след ново разпалване на насилието.

Израел и бойците от Газа си размениха трансграничен огън след гибелта в израелски арест на Хадер Аднан, който бе оповестил 87-дневна гладна стачка след ареста му поради връзки с " Ислямски джихад ".


Терористичната формация съобщи, че Израел е " пренебрегнал всички начинания на медиаторите " и се закани, че ще " отмъсти за водачите ", убити при последните въздушни удари.

Роли на бойците

В обособени изказвания, в които в детайли се описваше всяка от убитите фигури на " Ислямски джихад ", израелската войска удостовери, че " ще продължи да работи за сигурността на цивилното население в страната Израел ".

Израел и бойците в Газа водят голям брой войни, откогато Хамас пое контрола над палестинския анклав през 2007 година

Тридневният спор в Газа през август предходната година докара до 49 палестински жертви и нито една от израелска страна.

С днешните жертви броят на палестинците, починали в израелско-палестинския спор до момента през тази година, доближи 120 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР