Израел нанесе въздушни удари по Ивицата Газа тази нощ, след

...
Израел нанесе въздушни удари по Ивицата Газа тази нощ, след
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари по Ивицата Газа след ракетен обстрел от палестинския анклав - Свят

Израел нанесе въздушни удари по Ивицата Газа тази нощ, откакто в събота вечерта бе изстреляна ракета от палестинския анклав по негова територия за първи път от един месец, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Ракетата не е предизвикала вреди, като не се е наложило израелската противовъздушна защита да бъде задействана, заяви израелската войска.

Никой не е поел отговорност за обстрела. Радикалната палестинска формация Ислямски джихад обаче се закани да си отмъсти, откакто израелски военни убиха двама нейни високопоставени членове в Дженин в четвъртък, отбелязва Агенция Франс Прес.

В събота палестинец бе убит от израелски граничар при противоречиви условия покрай Наблус. Израелската войска дефинира случая като " терористично нахлуване ", само че съгласно палестинските управляващи е невъзмутимо ликвидиране след свада.

В отговор на изстрелването на ракета израелски изтребители нападнаха цели в Ивицата Газа. Поразен е бил оръжеен завод на Хамас, където се създават по-голямата част от ракетите на ислямисткото придвижване, което управлява палестинския анклав. Ударен е бил и под земята тунел в южната част на крайбрежната територия, заяви израелската войска в официално съобщение.

Военното крило на Хамас съобщи, че неговите средства за противовъздушна защита са стреляли по израелските изтребители.

Източници от силите за сигурност в Ивицата Газа обявиха, че са били нанесени два удара в южната част на анклава. Няма потърпевши хора.

Насилието в Израел и палестинските територии ескалира тази година. От нейното начало бяха убити минимум 145 палестинци и 26 израелци, отбелязва Агенция Франс Прес. 49 палестинци - бойци от групировки, само че и цивилни, в това число деца - починаха при изблик на принуждение сред Израел и Ислямски джихад в Ивицата Газа от 5 до 7 август.

Израелската войска се изтегли през 2005 година от тази палестинска територия, само че две години по-късно я сложи под обсада, която продължава. Около 2,3 милиона палестинци живеят в анклава с повърхност единствено към 360 квадратни километра.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР