Израел налага морска блокада на ивицата Газа, съобщи говорител на

...
Израел налага морска блокада на ивицата Газа, съобщи говорител на
Коментари Харесай

Израел блокира ивицата Газа по море, палестинците няма да могат да ловят риба

Израел постанова морска обсада на линията Газа, заяви представител на израелската войска, представен от РИА Новости. Това значи и въвеждане на възбрана за лов на риба по крайбрежието, прецизира БГНЕС.
По-рано израелските военни оповестиха, че понижават привилегиите за лов на риба от страна на палестинците в линията Газа. Акваторията на Средиземно море, където риболовът е позволен, е възобновена на 15 благи от брега, както беше преди последната ескалация на спора при започване на май, която сложи израелците и палестинците на ръба на нова война.
" В светлината на продължаващата ескалация и изстрелването на запалителни балони от линията Газа към Израел, довечера беше решено налагането на морска обсада на линията Газа до второ разпореждане ", написа в Twitter представител на армията.
Междувременно Тел Авив заяви, че израелската войска е прихванала ракета, изстреляна от палестинските бойци от линията Газа към южната част на страната. До момента няма информация за жертви или вреди.
" Ракетата е била прихваната от системата за противовъздушна защита " Железен купол “, се споделя в изказване на пресслужбата на армията.
Противоречията сред Израел и палестинците в линията Газа, ръководена от придвижването ХАМАС още веднъж ескалираха при започване на май. При последвалите военни дейности починаха 25 палестинци и четирима израелци. С посредничеството на Египет и Катар, страните съумяха да сключат помирение, след което емирът на Катар разгласи, че ще отпусне 480 млн. $ за филантропична помощ на палестинците в линията Газа и на Западния бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР