Израел нахлу в най-голямата болница в Газа, предизвиквайки престрелки около

...
Израел нахлу в най-голямата болница в Газа, предизвиквайки престрелки около
Коментари Харесай

Израел нахлу в най-голямата болница в Газа

Израел нахлу в най-голямата болница в Газа, предизвиквайки престрелки към медицинския комплекс, където хиляди хора са намерили леговище, до момента в който израелските сили се пробват да попречат на бойците на Хамас да се прегрупират в северната част на обсадената линия.

Израелските отбранителни сили обявиха, че организират „ прецизна интервенция в региона на болница Шифа “ в понеделник, с цел да осуетят активността на Хамас в комплекса.

Министерството на здравеопазването на Газа упрекна израелските сили в „ осъществяване на друго закононарушение против здравни институции “, като се споделя, че са хванали хора в хирургията и незабавните отделения на една от постройките на болничното заведение и са предизвикали „ смъртни случаи и пострадвания “.

„ Невъзможно е да се избави някой заради интензивността на огъня и насочването към всеки, който се приближава до прозорците “, сподели министерството, добавяйки, че към 30 000 души, в това число ранени и разселени хора, са били „ обсадени “ вътре в комплекса.

Израел преди този момент нападн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР