Израел модернизира и укрепва ядрените си обекти в контекста на

...
Израел модернизира и укрепва ядрените си обекти в контекста на
Коментари Харесай

Израел модернизира ядрените си обекти на фона на заплахите на Иран да ги атакува

Израел модернизира и укрепва нуклеарните си обекти в подтекста на заканите на Иран да ги нападна. Това разгласи генералният шеф на Комисията за атомна сила на Израел Зеев Снир, представен от локалните медии.

В светлината на иранските незаконни действия, Зеев Снир съобщи, че " не можем да пренебрегнем многократните и безапелационни закани, направени от Иран и неговите проксита, да нападат нуклеарни обекти на Израел. Тези скандални закани изискват Израел да предприеме дейности и да продължи да пази своите нуклеарни уреди. Тези уреди непрекъснато се модернизират и укрепват, в сходство са насоките за сигурност на МААЕ, с цел да устоят на всякаква офанзива ".

Междувременно по-рано през днешния ден иранските държавни медии оповестиха, че Техеран е изискал от Организация на обединените нации да осъди израелските закани против Иран и да поеме контрола над нуклеарната стратегия на Израел.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху употребява посещаване в конфиденциален израелски нуклеарен реактор в края на август, с цел да предизвести враговете на страната, че еврейската страна разполага със средствата да ги унищожи, като това изглеждаше като скрита отпратка към неговия хипотетичен нуклеарен боеприпас.

" Страните членки на Организация на обединените нации не би трябвало да си затварят очите за тези закани и би трябвало да подхващат безапелационни дейности за премахването на всички израелски нуклеарни оръжия ", посочи посланикът на Иран в Организация на обединените нации в писма до генералния секретар на Организация на обединените нации и до Съвета за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР