Израел каза на висшия съд на ООН в петък, че

...
Израел каза на висшия съд на ООН в петък, че
Коментари Харесай

Израел каза на висшия съд на ООН, че Южна Африка прави „подигравка“ с обвинението в геноцид

Израел сподели на висшия съд на Организация на обединените нации в петък, че дело, заведено от Южна Африка за нейната военна интервенция в Газа, „ се подиграва отвратителното обвиняване в геноцид ”.

Международният съд организира трети кръг от чувания по отношение на незабавни ограничения, поискани от Южна Африка, която желае съдът, основан в Хага, Холандия, да разпореди преустановяване на огъня в анклава.

Твърденията са „ изцяло отделени от обстоятелствата и събитията “, сподели заместник-генералният прокурор на Израел Гилад Ноам пред състав от 15 интернационалните съдии.

Южна Африка сподели на съд в четвъртък, че обстановката в Газа е достигнала „ нов и отблъскващ стадий “ и прикани съдиите да наредят на Израел да спре военните си интервенции.

Израел би трябвало „ изцяло и абсолютно да се отдръпна “ от Ивицата Газа, сподели Вусимузи Мадонсела, дипломат на Южна Африка в Холандия.

Израел изрично отхвърли осъществяването на геноцид в Газа, заявявайки, че прави всичко допустимо, с цел да щади цивилни и е ориентирана единствено към бойци на Хамас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР