Израел каза, че е свалил три дрона, които летели от

...
Израел каза, че е свалил три дрона, които летели от
Коментари Харесай

Израел: Свалихме дронове на Хизбула, летящи към наше газово находище

Израел сподели, че е свалил три дрона, които летели от Ливан към едно от неговите газови залежи, и сподели, че са били пуснати от подкрепяната от Иран формация Хизбула, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега няма реакция от Ливан на израелските изказвания, отправени в миг на засилено напрежение сред двете страни поради местоположението на газовата платформа Кариш и отдавнашните, само че към този момент несполучливи опити, подхванати с посредничеството на Съединени американски щати, за установяване на морската граница сред Израел и Ливан. Еврейската страна счита находището Кариш за част от изключителната си икономическа зона, само че Бейрут твърди, че то попада в противоречиви води.

Източник от израелските служби за сигурност сподели, че дроновете не са били въоръжени, само че няма неотложно удостоверение на това от страна на военните. Те показаха, че дроновете са били прехванати " над израелската морска икономическа зона ".

Министърът на защитата Бени Ганц упрекна Хизбула, че стои над изпращането на дроновете и сподели, че това пречи на ливанската страна да реализира съглашение за морската граница, което е " сериозно значимо за стопанската система и благоденствието на ливанската нация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР