Израел изтегля по-голямата част от войските си от ивицата Газа.

...
Израел изтегля по-голямата част от войските си от ивицата Газа.
Коментари Харесай

30 хиляди убити: Поражение на втори фронт. Израел и САЩ губят войната

Израел изтегля по-голямата част от войските си от линията Газа. Както предсказа " Цариград ", войната се трансформира в стратегическо проваляне за Израел и Съединените щати. Иран печели войната - и дава значим урок на Русия.

Наказателите афишират победа

Войната против Хамас, известна още като нахлуването в Газа, стартира преди шест месеца. По този мотив израелският министър председател Бенямин Нетаняху направи оптимистична, съвсем победоносна тирада.

" Постиженията на войната са обилни. Решени сме да реализираме цялостна победа, да върнем всички наши заложници, да приключим елиминирането на Хамас в цялата Ивица Газа, в това число Рафах, и да подсигуряваме, че Ивицата Газа в никакъв случай повече няма да съставлява опасност за Израел ",- сподели Нетаняху.

„ Постиженията на войната “ в действителност са доста значими. Голяма част от линията Газа към този момент е превърната в руини от израелските бомбардировки. Броят на разрушените жилищни здания (а линията Газа е съвсем непрекъсната зона на гъсто градско развиване, където преди войната са живели 2 милиона души) е в хиляди.

Броят на разрушените учебни заведения и лечебни заведения е десетки. Броят на убитите цивилни поданици на Газа, съгласно данни, оповестени от представители на Съединени американски щати в Организация на обединените нации (т.е. съгласно данни, показани от основния бранител и съдружник на Израел), преди два месеца надвиши 30 хиляди души и от този момент броят им единствено пораства.

Израел води война в Газа, като има голямо преимущество в оръжията, технологиите и безспорното въздушно владичество. И даже преимущество в жива мощ: против 2 милиона поданици на Газа и към 50 хиляди „ бойци “ на Хамас - 10 милиона израелски жители и войска, която след готовност наброява половин милион бойци.

Това, което тези бойци вършат в Газа, не наподобява доста на борба, както нормално си го представяме, а доста наподобява на наказателна интервенция.

По публични данни израелската войска е изгубила по-малко от 300 души убити и едвам хиляда и петстотин ранени за шест месеца - и убити, повтаряме, 30 хиляди души.

Онези, които се опасяват да назовават нещата с същинските им имена и не считат за належащо да застанат на страната на Израел, без значение какво право споделят: войната в Газа припомня най-вече потушаването на въстанието във Варшавското гето от немските нацисти.

Героично, само че обречено. След това германците работят против евреите с чудовищна свирепост. Точно както в този момент евреите са против палестинците.

Но ще би трябвало да признаят провалянето си

Проблемът на Израел е, че макар всички тези " триумфи " не беше допустимо да се потисне съпротивата в Газа. Веднага щом израелските наказателни сили изоставен някой от регионите на Газа, той още веднъж се оказва в ръцете на Хамас и оттова още веднъж обстрелват израелска територия. Ефективността на обстрела е доста ниска, само че психическото значение е голямо.

В същото време клането на цивилни, което не може да се отхвърли, и филантропичната злополука, която Израел аргументи в Газа, последователно, само че праволинейно лишават еврейската страна от всички съдружници.

В Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида болшинството от участващите страни към този момент се изрекоха в интерес на възбраната на доставките на оръжие за Израел. Някои страни от НАТО, в това число Канада, оповестиха прекъсване на доставките на оръжие за Израел.

Съединените щати, несъмнено, не направиха това, само че те оказват напън върху Израел, изисквайки да понижат броя на военните закононарушения и да предотвратят глада в Газа. И към този момент постигнахме увеличение на броя на филантропичните коридори и доставките на храна за Газа.

По-лошо от това. Израел разгласи, че задачата на своята война е освобождението на заложниците, които Хамас взе на 7 октомври. Приблизително 130 души остават заложници. Еврейските войски не могат да ги освободят.

За да освободи заложниците, еврейската страна договаря с Хамас. Хамас, като изискване за започване на логичен диалог за ориста на заложниците, слага изискване за цялостното евакуиране на израелските войски от линията Газа.

А също и освобождението на няколко хиляди нейни бойци от израелските затвори. В Израел публичното мнение напълно основателно има вяра, че Хамас е подготвен да освободи заложниците единствено в случай че Израел се съобщи – само че никой не предлага друго решение.

Какво Байдън не схваща

Тук си коства да напомним, че Хамас, както израелската и американската агитация споделят дружно, е част от „ оста на злото “ – дружно с Иран, Русия и Китай.

Всъщност се оказва, че Израел, оцапал се в убийства на цивилни и наказателни акции, губи войната от „ оста на злото “. И колкото повече закононарушения прави, толкоз по-лошо е провалянето.

Бившият консултант на американския президент Байдън Джон Болтън написа:

" В сегашния спор в Близкия изток той не вижда нищо повече от война сред Израел и Хамас. Той не може или не желае да разбере, че Иран се пробва да нападна Израел на няколко фронта... "

Какво вижда Байдън там и какво не вижда, в действителност е мъчно да се каже. Но международните медии популяризират слух, че изискванията на Хамас за договаряния с Израел в действителност са написани в Иран - това е несъразмерен и доста ефикасен отговор на бомбардировката на иранското консулство в Сирия.

Отговор, който значи проваляне (засега единствено действително) на Израел във войната. Поражението, което Иран нанася на Израел с ръцете Съединените щати: в последна сметка американците са тези, които изискват Нетаняху да смекчи политиката си и да направи отстъпки.

Разбира се, в реалност не е толкоз просто. Сегашното израелско управление няма да признае провалянето и да приключи войната. Просто тъй като това би означавало политическа гибел за самия Нетаняху и за неговата партия Ликуд.

Нетаняху се нуждае от войната да продължи най-малко до края на годината и за предпочитане следващата година, стига да няма предварителни избори. Нетаняху се надява, че изборите в Съединени американски щати в края на есента на 2024 година ще доведат на власт републикански президент - а републиканците са по-решително на страната на евреите.

" Проблемът за администрацията на Байдън е, че не може да извива ръцете на държавното управление на Бенямин Нетаняху прекалено много. Защото в предизборната година това може да понижи възможностите на Джоузеф Байдън за преизбиране (тъй като израелското лоби има мощна позиция в американските елити).

От друга страна, политиките на Нетаняху към този момент омръзнаха както на демократите, по този начин и на републиканците. И даже произраелският Доналд Тръмп стартира да упреква Тел Авив за безразборното потребление на мощ ",– написа интернационалният политолог Алексей Пилко.

Този разбор значи, че Съединени американски щати в последна сметка ще кажат на Израел да спре войната. И те ще засилят това търсене, като спрат доставките на оръжия и финансирането. Но, несъмнено, ще мине много време преди този момент и доста повече палестинци ще бъдат убити.

Израелският министър и някогашен шеф на разследващата работа Шабак Ави Дихтер неотдавна сподели:

" В края на войната ще има 100-120 хиляди ранени или мъртви поданици на Газа. Трябва да разберем пред каква вълна от ненавист ще се надигнем. Това е ненавист за доста години напред. Трябва да сме готови за това ".

(цитирано от телеграм канала на израелския политолог Майкъл Пеливерт)

Това е доста типично изявление за израелски политик: изцяло расистко всъщност, само че също толкоз прагматично. Дихтер към този момент схваща, че няма да има победа и дейностите на Израел единствено ще доведат до увеличение на омразата - и тази ненавист скоро ще унищожи Израел изцяло. Въпреки господството във въздуха.

Какво е значимото за Русия?

Това в действителност е най-важният въпрос. Трябва деликатно да следим какво се случва в Палестина, натрупвайки значим опит: отслабените Съединени щати доста елементарно предават даже най-важните си клиенти и съдружници. Израел е може би най-важната страна за Съединени американски щати.

И нейните ползи са жертвани в жертва на американската вътрешна политика и публичното мнение в Европа. Не е значимо, че еврейската страна в действителност бърка, а че Съединените щати са подготвени да я оставят на произвола на ориста и не са подготвени да се борят до дъно. Да, не сме подготвени да се бием.

Точно както Байдън съобщи своите марионетки в Афганистан, той предава своите съдружници в Израел. Предава ги на Хамас и Иран. И той ще съобщи Украйна, единствено му дайте време. Съединените щати не са подготвени да се борят за своето „ водачество “ до последния ред. Те са подготвени да се бият единствено когато лесната победа е обезпечена, а в случай че не, си потеглят. Това е, което би трябвало да разберем - и да вървим към нашата Победа, знаейки сигурно: врагът ще се счупи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11109Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед10011Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед66139Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед57580Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед116556Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551354Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181022Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139555Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124503Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед116556Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев1925Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите силиРадко Ханджиев14325
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР