Израел иска да споделя разузнавателни данни със Саудитска Арабия, за

...
Израел иска да споделя разузнавателни данни със Саудитска Арабия, за
Коментари Харесай

Израел иска да споделя разузнавателни данни със Саудитска Арабия срещу Иран

Израел желае да споделя разследващи данни със Саудитска Арабия, с цел да се опълчи на Иран, съобщи началникът на Генералния щаб на Израел Гади Айзенкот, представен от израелското издание The Jerusalem Post, което се базира на думите му, изказани в изявление пред саудитска медия.
„ Готови сме да си обменяме опит със Саудитска Арабия и други умерени арабски страни, както и да споделяме разследваща информация, с цел да се противопоставим на Иран “, сподели той в рядко изявление за основания в Лондон саудитски вестник „ Елаф “. Според неговите думи, двете страни имат доста общи ползи.
„ При американския президент Доналд Тръмп се появи опция за образуването на нов интернационален съюз в района. Трябва да създадем нов изчерпателен стратегически проект за блокирането на опасността от страна на Иран “, изясни Айзенкот, като акцентира, че разрастването на въздействието на Ислямската република в района на Близкия Изток е опасност за Ерусалим и Рияд.
„ Иран има проекти да откри надзор върху Близкия Изток посредством основаването на две шиитски дъги “ , съобщи генерал-лейтенантът. „ Първата потегля от Иран и минава през Ирак, с цел да приключи в Сирия и Ливан, а втората минава през Персийския залив, през Бахрейн и стига до Червено море в Йемен. Ние би трябвало да предотвратим това “, съобщи той, представен от Фокус.
Айзенкот, който взе участие в годишната конференция на началниците на Генерални щабове, извършена във Вашингтон през октомври, съобщи пред „ Елаф “, че изявлението на саудитския представител по отношение на Иран „ се припокрива “ с израелската позиция по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР