Израел има готовност да обсъди въпроса за военно сътрудничество с

...
Израел има готовност да обсъди въпроса за военно сътрудничество с
Коментари Харесай

Израел готов на военно сътрудничество с Украйна, но с известни ограничения

Израел има подготвеност да разиска въпроса за военно съдействие с Украйна, само че с " известни ограничавания ". Това разгласи израелският министър председател Бенямин Нетаняху по време на визитата си в Киев, оповестяват украинските медии.

По думите на Нетаняху ставало дума за ограничавания, засягащи проблеми на сигурността .

Вчера Нетаняху е призовал в Киев за подсилване на връзките сред еврейската страна и Украйна с оглед да завоюва на своя страна повече гласове в навечерието на парламентарните избори в Израел.

След рухването на Желязната завеса в еврейската страна се откриха над един милион души от някогашни руски републики - една пета от настоящето население на Израел. Повечето от тях са склонни да гласоподават за рускоезичната националистическа партия на Авигдор Либерман " Израел бейтену ".

Придружен от украинския президент Володимир Зеленски, израелският министър председател посети през вчерашния ден мемориала в Бабий Яр, където е бил осъществен най-големият всеобщ разстрел по време на Холокоста. Над 33 000 украински евреи са били убити там през септември 1941 година

От своя страна Зеленски прикани Нетаняху всеобщият апетит в Съюз на съветските социалистически републики при започване на 1930-те години - така наречен Голодомор - да бъде приет за акт на геноцид против украинския народ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР