Израел и управляващото движение в Ивицата Газа „Хамас” постигнаха споразумение

...
Израел и управляващото движение в Ивицата Газа „Хамас” постигнаха споразумение
Коментари Харесай

Израел и „Хамас” постигнаха 6-месечно примирие

Израел и ръководещото придвижване в Ивицата Газа „ Хамас” реализираха съглашение за преустановяване на огъня за интервал от шест месеца, съобщи РИА Новости.
Палестинците са подготвени за преустановяване на огъня и "инцидентите с принуждение " покрай граничната ограда, за опазване на буферната зона от 300 метра, както и да прекратят така наречен нощни спорове.
На собствен ред Израел е подготвен да разшири риболовната зона до 15 морски благи и да стартира договаряния за електрическата енергия и финансите. Отбелязва се, че споразуменията са реализирани посредством посредничеството на Египет и благодарение на представителя на Организация на обединените нации.
В началото на май още веднъж породиха несъгласия сред Израел и придвижването, ръководещо Ивицата Газа. Тогава започнаха военни дейности, които доведоха до гибелта на повече от 25 палестинци и четирима израелци. С посредничеството на Египет и Катар страните съумяха да сключат помирение, след което емирът на Катар разгласи, че ще отпусне 480 млн. $ за филантропична помощ на палестинците в Ивицата Газа и на Западния бряг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР