Израел и Русия ще работят заедно по изтеглянето на чуждите

...
Израел и Русия ще работят заедно по изтеглянето на чуждите
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще работим с Русия по изтеглянето на чуждите войски от Сирия

Израел и Русия ще работят дружно по изтеглянето на непознатите войски от Сирия, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху след посещаване в Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Израел се безпокои, че подкрепящите сирийския президент Башар Асад ирански военни елементи и ливанското придвижване Хизбула може да останат в страната и да образуват нов фронт против еврейската страна.

Нетаняху сподели, че на срещата си с съветския президент Владимир Путин е декларирал " ясно и недвусмислено ", че Израел ще продължи да нанася удари по позиции на Иран и Хизбула в Сирия. Тези удари досега не провокират основна реакция от Русия, която също е съдружник на Асад, а Израел и Русия поддържат военна връзка за отбягване на нежелани жертви в своите редици.

" Президентът Путин и аз споделяме общата цел за извеждането от Сирия на непознатите сили, които отидоха в страната след експлоадирането на гражданската война. Договорихме се да създадем взаимна работна група за тази цел ", каца Нетаняху без повече детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР