Израел и Хамас се споразумяха в четвъртък да удължат с

...
Израел и Хамас се споразумяха в четвъртък да удължат с
Коментари Харесай

Израел и Хамас удължиха примирието с още един ден

Израел и " Хамас " се споразумяха в четвъртък да удължат с най-малко още един ден , оповестява " Ройтерс ". Споразумението е реализирано минути преди приключването на контрактуваното досега шестдневното помирение.

Израелската войска разгласи в свое изказване, че примирието ще продължи, като се договаря за освобождение на още заложници , арестувани в Газа, против палестински пандизчии.

С примирието, което в началото беше четиридневно, а в началото с два дни, се стигна до първото краткотрайно преустановяване на бомбардировките на Газа, като огромна част от крайбрежната територия с население от 2,3 милиона души беше опустошена в отговор на офанзивата " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври.
 Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа
Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа

След последната група освободени от двете страни в спора

" В светлината на напъните на посредниците да продължат процеса по освобождение на заложниците и при съблюдаване на изискванията на рамката, оперативната пауза ще продължи ", се споделя в израелското изказване, оповестено минути преди приключването на краткотрайното помирение.

Групировката " Хамас ", която в подмяна на 30 палестински пандизчии в сряда, разгласи в свое изказване, че примирието ще продължи седми ден .

По-рано въоръжената формация съобщи, че Израел е отказал да одобри още седем дами и деца и телата на други трима заложници в подмяна на удължение на примирието.

И двете страни оповестиха, че са подготвени да възобновят бойните дейности.
 Израел: Хамас продължава да държи 161 заложници
Израел: Хамас продължава да държи 161 заложници

До тук са освободени 86 заложници: 66 израелци, 20 чужденци. Двама души са били убити в плен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР