Израел гневно отхвърли резолюцията на ООН, призоваваща за хуманитарно примирие

...
Израел гневно отхвърли резолюцията на ООН, призоваваща за хуманитарно примирие
Коментари Харесай

Израел гневно отхвърли резолюцията на ООН за примирие в Газа

Израел яростно отхвърли резолюцията на Организация на обединените нации, призоваваща за " филантропично помирение " в Газа, обещавайки, че ще продължи да се пази. < /p>

Общото заседание на Организация на обединените нации с огромно болшинство прикани за неотложно филантропично помирение сред Израел и Хамас.

Израел Посланикът на Организация на обединените нации Гилад Ердан сподели, че Организация на обединените нации към този момент няма " даже една унция легитимност или приложимост ". пауза " в израелските военни интервенции в Газа.

Израелската войска в петък съобщи, че уголемява интервенциите си, защото нейните удари се ускориха в региона на Газа.

Говорителят Даниел Хагари сподели, че силите са " нараснали офанзивите в Газа. Въздушните сили нападат необятно подземни цели и терористична инфраструктура, доста доста ".

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Той още веднъж сподели на жителите на Газа да се реалокират по на юг.

Израел бомбардира Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври който умъртви 1400 души в Израел и видя 229 души, взети за заложници от Хамас.

Общото заседание на Организация на обединените нации в петък гласоподава в интерес на неотложно помирение в Газа. Имаше 120 гласа „ за “, 14 „ срещу “ и 45 „ въздържал се “.

Резолюцията, показана от Йордания от името на арабската група, също осъжда всички актове на принуждение против палестински и израелски цивилни, в това число всички „ терористични и безразборни офанзиви “.

Гласуването не е правно обвързващо, само че има морална тежест заради универсалността на участието в Организация на обединените нации.

Посланикът на Израел Ердан го назова " тъмен ден за Организация на обединените нации и за човечеството ", обещавайки, че страната му ще употребява " всички средства " в битката с Хамас.

" Днес е ден, който ще остане срамен. Всички сме очевидци, че Организация на обединените нации към този момент не има даже грам легитимност или приложимост ", сподели той.

Той упрекна тези, които са дали своят вот с " да ", че избират да поддържат " отбраната на нацистките терористи " вместо Израел.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР