Израел гласува политическото оцеляване на премиера Бенямин Нетаняху. Това е

...
Израел гласува политическото оцеляване на премиера Бенямин Нетаняху. Това е
Коментари Харесай

Израел гласува за оцеляването на Бенямин Нетаняху

Израел гласоподава политическото оцеляване на премиера Бенямин Нетаняху. Това е втори избор в границите на пет месеца, а задачата е да се реши възможното удължение на мандата му.

Нетаняху ще се опита да резервира поста си като министър-председател макар обвиняванията в корупция против него. Според изследванията залозите за 69-годишния Нетаняху са високи.
Остри реакции против Нетаняху Организация на обединените нации, Европейски Съюз и Арабската лига с предизвестие след опасност за анексиране на части от западния бряг
Партията му „ Ликуд” е изправена пред мощната конкуренция на някогашния боен Бени Ганц и неговия центристки съюз „ Синьо и бяло”.

Урните отвориха порти в 07:00 ч. и би трябвало да бъдат затворени в 22:00 ч. Около 6,4 млн. души имат право на глас.

Прочуване на публичното мнение сочи, че париите на Нетаняху и Ганц ще завоюват към 32 места всяка в 120-местният парламент.
Снимка: Reuters
Бенямин Нетаняху влиза в изборите, откакто претърпя едно от най-големите провали в политическата си кариера след вота през април.

Неговата „ Ликуд”, дружно с десни и религиозни съдружници завоюва болшинство, което накара израелския президент Реувен Ривлин да разпореди на премиера да сформира ново държавно управление.
Израел е подготвен да се опълчи на Иран в Ирак и Йемен в поддръжка на Саудитска Арабия Израел е подготвен да се намеси в Йемен против хутите, подкрепяни от Иран
Но след седмици на полемики, Нетаняху се провали, което го накара да насрочи невиждани повторни избори, вместо да рискува Ривлин да избере някой различен.
Снимка: Reuters
Опасността за Нетаняху се простира оттатък запазването на поста на министър председател - пост, който той заема общо повече от 13 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР