Израел е задействал план за евакуация на жителите, намиращи се

...
Израел е задействал план за евакуация на жителите, намиращи се
Коментари Харесай

Израел евакуира 28 селища по границата с Ливан след престрелки с Хизбула

Израел е задействал проект за евакуация на жителите, намиращи се на 2 км от Ливан. Това се случва след замяна на огън с Хизбула, паралелно с спора в южната част на Израел с Хамас. В изказване Израелските сили за защита и Министерството на защитата обявиха, че проектът е утвърден от военният министър Йоав Галант и включва евакуацията на 28 селища.

Жителите ще бъдат преместени в субсидирани от страната къщи за посетители, оповестява „ Гардиън “.

Израелските военни обявиха, че са удостоверили, че Хамас държи 199 заложници в Газа. Заложниците бяха хванати на 7 октомври, когато бойци на Хамас пробиха израелската гранична ограда в южната част на Израел и нападнаха музикален фестивал и голям брой селища, убивайки над 1300 израелци.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи: " По въпроса за отвлечените заложници се поставят старания от най-голям народен приоритет и ние сме съсредоточени върху тези старания като върху най-голям народен приоритет. ЦАХАЛ работи непрекъснато за връщането на отвлечените ", като добави, че ЦАХАЛ са уведомили фамилиите на всички 199. Кардинал Пиербатиста Пицабала, католическият патриарх на Йерусалим, е предложил себе си в подмяна на децата заложници.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР