Израел е уведомил Хърватия, че САЩ са блокирали продажбата на

...
Израел е уведомил Хърватия, че САЩ са блокирали продажбата на
Коментари Харесай

САЩ развалиха сделката между Израел и Хърватия за Ф-16

Израел е уведомил Хърватия, че Съединени американски щати са блокирали продажбата на изтребители Ф-16 , осведоми ТАСС.

Еврейската страна публично е уведомила Министерството на защитата на Хърватия, че не могат да получат утвърждението на Съединени американски щати за продажбата на 12 аероплан F-16C/D Barak за 500 милиона $.

Информацията заяви пред публицисти военният министър на Хърватия Дамир Кръстичевич след диалози с генералния шеф на военното министерство на Израел Уди Адам и с началника на отдела за експорт на оръжия към министерството Мишел Бен.

 Съединени американски щати блокираха договорка сред Израел и Хърватия за продажба на изтребители Ф-16
Съединени американски щати блокираха договорка сред Израел и Хърватия за продажба на изтребители Ф-16

Администрацията на Доналд Тръмп разгласи, че е ядосана на Израел

" Израел публично уведоми Министерството на защитата, че макар постигнатите договорености, не може да получи утвърждението на Съединени американски щати за продажбата на изтребителите ", сподели Кръстичевич пред националната телевизия на Хърватия и разясни, че министерството е предложило на държавно управление да одобри съответните решения. Министърът добави, че Загреб не губи от решението.

От своя страна Адам разяснява, че в актуалната обстановка Хърватия не може да повлияе на изхода.

 Хърватия купува Ф-16 от Израел
Хърватия купува Ф-16 от Израел

Балканската страна модернизира своите Военновъздушни сили

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович съобщи, че държавното управление ще анулира подписаното по-рано съглашение с Израел за закупуване на самолети. Така дефинитивно се удостоверява, че договорката няма да се реализира.

През предходната година беше обявено, че Израел продава остарели изтребители Ф-16 на Хърватия . Става въпрос за 12 Ф-16 за 500 милиона $. Пленкович разгласи, че самолетите ще обезпечат потребностите на въоръжените сили на Хърватия и на военната авиация за най-малко 25 година, а цената на техниката няма да надвиши 50 милиона $ на година в течение на 10 година

Гърция, Южна Корея, Швеция и Съединени американски щати участваха в търга в Хърватия за замяна на остарелите съветски МиГ-21.

 Хърватия избира сред
Хърватия избира сред " Грипен " и Ф-16 от Израел

Отхвърлени са предложения на Съединени американски щати и Гърция

Администрацията на Тръмп недоволства от Израел поради добавени електронни системи на самолетите израелско произвеждане като част от напъните да убеди Хърватия да купи изтребителите. Съединени американски щати имат вяра, че Израел незаслужено е спечелил от дейностите, тъй като самолетите са американски и се допуска, че не би трябвало да се продават на трета страна без утвърждението на Вашингтон.

 Сърбия гневна на Израел
Сърбия гневна на Израел

Сърбия е надълбоко разочарована от присъединяване на израелски изтребители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР