Израел е склонил да допусне до северните си граници сирийски

...
Израел е склонил да допусне до северните си граници сирийски
Коментари Харесай

Израел ще допусне до границата си сирийски войски

Израел е склонил да допусне до северните си граници сирийски държавни войски, оповестява израелският Втори ефирен канал, като се базира на неизвестен почитан чиновник, съобщи РИА Новости.

Договореността е била реализирана с посредничеството на Русия, предава Българска телеграфна агенция.

Според информацията на малкия екран се планува силите на сирийския президент Башар ал Асад да заемат позиции край границата с Израел, като в подмяна руснаците обещаят там да не участват Иран и Хизбула.

Вчера съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че единствено сирийските държавни войски би трябвало да участват на южната граница на страната, напомня организацията.

Районът край израелско-сирийската демаркационна линия влиза в зоната на деескалация, основана през 2017 година с договаряне сред Русия, Съединени американски щати и Йордания.

Русия поддържа концепцията за тристранна среща със Съединени американски щати и Йордания, на която да бъдат разисквани зоните за деескалация в Сирия, заяви през днешния ден пред публицисти съветският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, специфичен представител на президента Владимир Путин за Близкия изток и Африка.

" Контактите не престават - и със Съединени американски щати, и с Йордания. Подкрепихме концепцията за тристранна среща на равнище, каквото ще е комфортно за нашите сътрудници. Колкото по-бързо, толкоз по-добре ", сподели Богданов, представен от ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР