Израел е регистрирал най-големия брой заразени за 24-часов период от

...
Израел е регистрирал най-големия брой заразени за 24-часов период от
Коментари Харесай

Коронавирус: Израел пак подобри рекорда за заразени за 24 часа

Израел е записал най-големия брой инфектирани за 24-часов интервал от началото на епидемията в страната, като близо 1 500 са новозаразените. Това оповестиха от здравното министерство на страната, осведоми " Франс прес ".

Израел в началото си завоюва похвали за напъните си за ограничение на болестта, само че инфектираните набъбнаха откогато стартира всеобщо наново отваряне на страната през май.

Премиерът Бенямин Нетаняху призна на конференция през вчерашния ден, че решението да се позволи на бизнеса, в това число питейните заведения и залите за събития, да бъдат отворени още веднъж, може да е било взето " прекомерно скоро ".

" Поемам отговорност за това ", сподели той пред публицисти.

През миналото денонощие здравните управляващи са записали 1 464 новозаразени с новия ковид - най-високият брой в границите на 24 часа откогато Израел записва първия си инфектиран на 21 февруари.

Страната с почти девет милиона в този момент е записала повече от 35 500 случая, в това число 350 смъртни случая.

Наложени са разнообразни ограничавания, в това число затваряне на заведения, клубове, питейни заведения, фитнес зали и публични басейни.

Ограниченията за броя на хората, позволени в заведения за хранене и места за поклонение, също са възобновени.

Някои градове и градски квартали в цялата страна, считани за горещи точки за вируси, са сложени под по-здрави блокировки.

Директорът на публичните здравни служби в Израел Сиегал Садецки подаде оставка тази седмица, като взриви началниците си, че не обърна внимание на нейните препоръки и насочи реакцията на вируса на Израел.

" Въпреки многократните предизвестия в разнообразни конгреси, ние следим с незадоволеност, до момента в който нашият прозорец с благоприятни условия (да съдържа вируса) изчерпва ", съобщи Садецки в обява във Фейсбук, обявявайки оставката си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР