Израел е предоставил гражданство на 1200 палестински жители в Източен

...
Израел е предоставил гражданство на 1200 палестински жители в Източен
Коментари Харесай

Безпрецедентен брой палестински граждани в Източен Йерусалим станаха израелци

Израел е дал поданство на 1200 палестински поданици в Източен Йерусалим през предходната година, което е невиждано, написа " Таймс ъв Израел ".

В съпоставяне с 2018 година три пъти повече палестинци са станали израелски жители. Броят на отхвърлените молби за поданство - също към 1200 - също са на невиждано равнище през предходната година.

" Аарец " отбелязва, че огромният скок на утвърдените и отхвърлените молби не е обвързван с някаква смяна в броя на палестинците, които са поискали израелско поданство, а в експедитивността на израелското държавно управление в процеса по утвърждение, откакто през предходната година Върховният съд разкритикува управляващите за неефективната система за приемане на поданство.

Израел има искания към Източен Йерусалим и е анексиран по време на Шестдневната война през 1967 година През 1980 година Израел разгласи Йерусалим за столица на Израел, което не се признава от интернационалната общественост.

Израел обаче забавя даването на поданство на араби, живеещи в анексираните територии. Палестинците се тормозят, че приемането на израелско поданство граничи с признание анексирането на териториите от еврейската страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР