Израел е отзовал преговарящите си от Доха, след като е

...
Израел е отзовал преговарящите си от Доха, след като е
Коментари Харесай

Израел напусна преговорите в Доха

Израел е отзовал договарящите си от Доха, откакто е решил, че посредническите договаряния за помирение в Газа са " в задънена улица " заради настояванията на Хамас, съобщи късно на 26 март почитан израелски чиновник.


Служителят, който е непосредствен до ръководителя на шпионажа на Мосад, управляващ договарянията, упрекна водача на Хамас в Газа Яхия Синвар, че саботира дипломацията " като част от по-широкообхватни старания за разпалване на тази война по време на Рамазана ".

Воюващите страни бяха ускорили договарянията с посредничеството на Катар и Египет за шестседмично прекъсване на израелската атака в подмяна на препоръчаното освобождение на 40 от 130-те заложници, които палестинската войнствена формация към момента държи в Газа.

Хамас се стреми да трансформира всяко съглашение в съглашение за преустановяване на сраженията и евакуиране на израелските сили. Израел отхвърли тази опция, заявявайки, че в последна сметка ще възобнови напъните си за разрушение на ръководството и военния капацитет на Хамас.

Хамас също по този начин желае стотици хиляди палестинци, които са избягали от град Газа и близките региони на юг по време на първия стадий на съвсем шестмесечната война, да бъдат позволени назад на север.

Израелският чиновник съобщи, че Израел се е съгласил да удвои броя на палестинците, които ще освободи в подмяна на заложниците, до 700-800 пандизчии и да разреши на някои разселени палестинци да се върнат в северната част на Газа.

Кабинетът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Хамас е сложил " заблуждаващи " претенции, които съгласно него демонстрират, че палестинците не се интересуват от договорка.

В Тел Авив голям брой от към 300 членове на фамилиите на заложниците и техни поддръжници се събраха пред щаба на израелската защита с искане да бъде подписана договорка за освобождение на пленниците. Някои от тях се затвориха в кафези в символ на митинг, държейки плакати със фотоси на околните си. " Никоя цена не е прекомерно висока ", гласеше посланието на един от плакатите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР