Израел е отговорен за атака в иранския ядрен комплекс Натанз

...
Израел е отговорен за атака в иранския ядрен комплекс Натанз
Коментари Харесай

Израел ударил иранския ядрен обект Натанз с мощна бомба

Израел е виновен за офанзива в иранския нуклеарен комплекс " Натанз " в четвъртък, употребявайки мощна бомба. Това написа вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се представител на разузнаване в Близкия изток, който е осведомен със случая.
 Иран: Имаше пожар в
Иран: Имаше пожар в " Натанц "

Ядреното оборудване е претърпяло " обилни " вреди

Вчера Иран призна, че пожар в комплекса за обогатяване на уран е провокирал съществени вреди , връщайки нуклеарната стратегия на Ислямската република с месеци обратно. Първоначално иранските управляващи твърдяха, че вредите са дребни.

Член на Революционната армия на Иран също твърди, че е употребена бомба.

В Ислямската република подозират, че зад саботажа стоят Съединени американски щати и Израел, които в предишното са предприемали нападателни дейности за блокиране на програмата на Иран за сдобиване с нуклеарни оръжия. Двете страни най-вече правят хакерски атаки по нуклеарната инфраструктура на Иран.
 Иран разгласи слагането на отбранителни ракетни системи в Персийския и Оманския заливи
Иран разгласи слагането на отбранителни ракетни системи в Персийския и Оманския заливи

Южната морска граница с дължина 2,2 хиляди км " има 428 военноморски подразделения "

Разузнавателната мрежа на Израел сподели, че има качества да удари в сърцето на Иран . Израелски разузнавачи проникнаха в склад в Техеран през 2018 година и откраднаха половин звук секретни документи за иранския нуклеарен план и ги изнесоха от страната. Мосад даде доста от тези документи на Международната организация за атомна сила.

Ако провалите в " Натанз " са в резултат на нахлуване на непозната мощ, това усилва уязвимостта на Иран, която е изправена пред съществени стопански усложнения поради глобите на Съединени американски щати и пандемията от ковид.

В неделя военният министър на Израел Бени Ганц съобщи, че не стоят безусловно зад всеки случай в Иран.
 Израел: Не стоим безусловно зад всеки случай в Иран
Израел: Не стоим безусловно зад всеки случай в Иран

Не всеки случай, който възникне в Иран, безусловно има нещо общо с нас

През последните дни имаше детонации в две електрически централи в Иран и приключване на хлорен газ от химически цех, което се разказва от държавното управление като произшествия. Имаше и детонация в цех за произвеждане на ракети, която съгласно управляващите също е в резултат на повреда.

Източникът от Близкия изток сподели, че Израел е виновен за детонацията в четвъртък в " Натанз ", само че няма нищо общо с другите произшествия.

Ирански представители обществено обявиха, че знаят повода за случая в " Натанз ", само че за момента няма да разкрият информацията.
 Инцидент в иранския нуклеарен обект Натанз
Инцидент в иранския нуклеарен обект Натанз

Сградата с центрофугите за обогатяване на уран не е засегната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР