Израел е от онези държави по света, които успяха да

...
Израел е от онези държави по света, които успяха да
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова разкри успешната битка на Израел с пандемията

Израел е от тези страни по света, които съумяха да преобърнат хода на пандемията с цялостен локдаун. Още на третата седмица от едномесечната карантина, почнала в края на септември, инфектираните с ковид от над 6 000 спаднаха на 400-500 души. Това разкри пред Нова тв Румяна Бъчварова, дипломат на България в близкоизточната страна.

" Вторият локдаун беше разгласен два месеца, откакто беше открито взривно развиване на болестта. Той се отличаваше по няколко основни белега от първия. Те изясняват за какво бяха получени такива положителни резултати. Беше изработен разбор и разказано вероятното развиване на пандемията с точни количествени индикатори и маркери. Второ - беше извършена добра осведомителна акция и беше оповестено за какво това е належащо и какво ще се случва след ограниченията. Ясно беше и по кое време ще се излезе от локдауна и хората знаеха какво следва. Първите резултати пристигнаха в границите на третата седмица. Подходът да се излиза от строгите ограничения успокои публичните опасения ", изясни Бъчварова.

Тя уточни, че локалното население е сериозно към ограниченията и е склонно да ги разисква дълго. Хората в Израел обаче считат, че са с по-висока дисциплинираност поради присъединяване в армията, което е наложително.

" Все още има хора, които недоволстват, само че по-скоро за частичните ограничения. Като цяло в Израел се носят маски. Това условие се съблюдава на всички места ", добави Бъчварова.

Тя счита, че би трябвало да има справедлива информация и хората да се усещат наясно със протичащото се, с цел да не се стига до тайни теории.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР