Израел е осъществил атаки срещу ирански и сирийски военни цели

...
Израел е осъществил атаки срещу ирански и сирийски военни цели
Коментари Харесай

Израел: Отвърнахме на удари от Сирия

Израел е осъществил офанзиви против ирански и сирийски военни цели в Сирия в сряда в отговор на ракетите, изстреляни против еврейската страна предходния ден, съобщи представителят на израелската войска подполковник Авихай Адраи, съобщи Ройтерс.

По-рано сирийската държавна осведомителна организация САНА заяви, че в ранните часове на сряда сирийската противовъздушна защита е унищожила множеството от израелските ракети над Дамаск преди да доближат задачите си.

Израел нанесе въздушен удар против цел в Сирия

Израелската войска съобщи, че противоракетните ѝ системи са свалили четири ракети, изстреляни от Сирия против Израел във вторник. "Военни самолети нападнаха десетки военни цели, принадлежащи на иранските сили "Кудс " и на сирийската войска на сирийска територия, в това число ракети земя-въздух, щабни квартири, хранилища за оръжие и военни бази, в отговор на вчерашния ракетен обстрел от Сирия против Израел ", написа Адраи в Туитър.

Елитните сили "Кудс " са подразделението за външни интервенции на Корпуса на гвардейците на Иран. Според организация САНА при израелската контраофанзива са били ранени трима души.

Израел твърди, че е нанесъл стотици удари в Сирия против цели на Иран, който се пробва да откри трайно наличие там, и против доставки на съвременно въоръжение за подкрепяната от Техеран ливанска милиция Хизбулла.

12 починаха след въздушни удари в Сирия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР