Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел

...
Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел
Коментари Харесай

Борисов поздрави Нетаняху за петия му мандат

„ Израел е освен стратегически сътрудник, само че на първо място другар на България. Очаквам с неспокойствие възобновяване на естествения темп на живот в нашите две страни, което ще даде още повече благоприятни условия за разширение и надграждане на досегашните ни положителни връзки “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху , оповестиха от държавната пресслужба.
В хода на диалога министър-председателят Борисов даде висока оценка на резултатите от битката с COVID-19, реализирани в Държавата Израел посредством сполучливи ограничения и практики, станали след това образец и за останалите страни.
„ Благодаря ви за положителното съдействие по време на пандемията! Искаме то освен да продължи, само че да се разшири и задълбочи “, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към израелския си сътрудник.
Борисов още веднъж съобщи желанието на страната ни за продължение на обмена на положителни практики против COVID-19, както и за партньорство в научната и изследователската действия.
„ В България има мощен интерес към израелските разработки на нов вид ваксина и нови лечения за лекуване на болестта. Затова ще се радваме да установим контакти и в двете посоки “, означи министър председателят Борисов.
По време на диалога бе подложен акцент, че с помощта на навременните и съответни ограничения против ковид, България позволи доста ниска степен на заразяване с COVID-19 и реализира положителни резултати в лекуването. Много е значимо при облекчение на ограниченията да бъдем деликатни и да не позволяваме ново внезапно повишаване на заболелите, бяха единомислещи двамата министър председатели.
Друг фокус в телефонния диалог бяха двустранните стопански връзки, които се развиват с устойчиви темпове, само че към момента не са достигнали своя капацитет. „ С превъзмогването на последствията от рецесията съдействието ни може да става все по-активно като работим за реализацията на взаимни бизнес, енергийни, иновационни, фармацевтични и културни планове “, уточни министър-председателят Бойко Борисов. В тази връзка бе очебийно, че тази година се навършват 30 години от възобновяване на дипломатическите връзки сред България и Израел.
Борисов поздрави Нетаняху за сформирането на новото държавно управление и за петия му мандат в ръководството на Държавата Израел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР