Израел е на път да влезе в политическа криза, след

...
Израел е на път да влезе в политическа криза, след
Коментари Харесай

Израел обмисля да узакони сегрегацията

Израел е на път да влезе в политическа рецесия , откакто ръководещата партия желае да прокара законодателство , което ще разреши делене на евреите от арабите. Според критици това ще постави завършек на демократичната страна , написа " Гардиън ".

Половин десетилетие политиците спорят за детайлностите в законопроекта , който министър председателят Бенямин Нетаняху упорства да бъде признат този месец.

Предложеното законодателство ще разреши на страната да позволява сформирането на общности от хора с една и съща религия и народност, с цел да се поддържа изключителният темперамент на тези общности.

В актуалното състояние законопроектът също ще разреши налагане на еврейския набожен закон в избрани случаи и унищожаване на арабския като формален език.

В израелската народна власт ние ще продължим да пазиме правата на индивида и на групата, това е обезпечено. Но болшинството също има права и болшинството ръководи, разяснява Нетаняху законопроекта тази седмица.

Гласуването на проектозакона се чака през идната седмица, макар че окончателният вид към момента не е координиран. Законодателството е сравнявано със сегрегацията в ЮАР от израелски депутати.

Вчера хиляди израелци стачкуваха в Тел Авив.

Според Европейския съюз законопроектът е дискриминиращ.

Главният прокурор и президентът са срещу някои оферти в законопроекта. Държавният глава Реувен Ривлин акцентира, че ще навреди на евреите по света и даже " ще бъде употребявано като оръжие от нашите врагове " . Клаузата за сегрегацията, съгласно него, може също да разреши на градове да изключват евреи от арабски генезис и хомосексуалисти.

Депутатът Мики Зохар от ръководещата партия " Ликуд " разяснява думите на президента: " За страдание президентът Ривлин се е изгубил " и е " не запомнил личното си ДНК " .

Много израелски квартали и градове са наранени от апартейд, макар че е нелегално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР