Израел е имал таен план да детонира атомна бомба в

...
Израел е имал таен план да детонира атомна бомба в
Коментари Харесай

„Операция Самсон“ разкри таен план, който щял да предизвика страшен апокалипсис

Израел е имал скришен проект да детонира атомна бомба в Египет при положение, че се изправи пред проваляне по време на Шестдневната война в Близкия изток през 1967 година Това заяви водещ американски институт, който се базира на документи, осведоми АП. Операцията в никакъв случай не е извършена, защото Израел бързо побеждава враговете си. Но детайлности за сюжета, съгласно който Тел Авив е възнамерявал да употребява нуклеарно оръжие на Синайския полуостров, хвърлят светлина върху страшния климат по това време. Също по този начин той е можел да подкопае дългогодишната двусмислена нуклеарна политика на страната.

Проектът интернационална история за нуклеарно разпространяване на Международния център за научни сътрудници " Удроу Уилсън " разкрива на страницата си " Операция Самсон " - кодовото име на проекта за детониране на атомна бомба на Синай след заповед на премиера.

Новата информация се основава на изявленията с Ицхак Яков, бригаден военачалник, който е надзиравал нуклеарния план.

По това време Израел е имал опциите да сътвори неподготвено нуклеарно устройство.

Яков умира на 87-годишна възраст през 2013 година Във връзка с 50 година от войната интервютата с Яков ще бъдат оповестени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР