Израел е готов да помага на кюрдите в Сирия по

...
Израел е готов да помага на кюрдите в Сирия по
Коментари Харесай

Израел: Готови сме да подкрепим кюрдите в Сирия по всеки възможен начин

Израел е подготвен да оказва помощ на кюрдите в Сирия по всички вероятни способи, съобщи заместник-министърът на външните работи в Тел Авив Ципи Хотовели, написа вестник The Jerusalem Post, представен от " Фокус ".
Тя добави, че към момента не може да разкрие повече елементи за това каква помощ Тел Авив ще изпраща на кюрдите, защото това може да навреди на тяхната идея.
" Израел е получавал голям брой претенции за помощ по дипломатически и филантропични въпроси. Ние им оказваме помощ по разнообразни канали ", съобщи Хотовели, запитана за обстановката на кюрдите в Сирия.
В допълнение, външното министерство е пособие на неправителствени организации да изпращат помощ за кюрдите в Северна Сирия, съгласно заместник-министъра.
Хотовели подсети, че министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху е " осъдил турската инвазия в Северна Сирия " и е предизвестил за " етническото пречистване на кюрдите ", както и че Тел Авив ще продължи да се застъпва за тях в разговора си със Съединени американски щати.
Тя добави, че поддръжката за кюрдите в Сирия произлиза от " историческите връзки " и " общите ползи " на Израел с тях.
" Кюрдите са сдържан и прозападен фактор в Близкия Изток ", добави Хотовели.
По-рано представители на опозиционната партия „ Синьо и бяло “ упрекнаха държавното управление, че не е съумяло да планува рецесията в Северна Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР