Израел е активирал взривно устройство в ядрено съоръжение в иранския

...
Израел е активирал взривно устройство в ядрено съоръжение в иранския
Коментари Харесай

Израел бе заподозрян, че е нападнал ядрен обект в Иран

Израел е задействал взривно устройство в нуклеарно оборудване в иранския град Натанц, заяви „ Ню Йорк таймс “, представен от БГНЕС.

Иранската организация за атомна сила (ОАЕИ) в четвъртък заяви за случай в едно от изграждащите се уреди в завода за обогатяване на уран в Натанц, а локалните управляващи заговориха за пожар. Беше маркирано, че никой не е потърпевш и няма приключване на радиоактивни материали. В неделя представителят на ОАЕИ Бехруз Камалванди съобщи, че Иран е възнамерявал произвеждане на съвременни центрофуги в оборудването в Натанц.

Анонимен източник на разузнаване в страна от Близкия изток сподели за вестника, че Израел е конфигурирал мощно взривно устройство в оборудването. Представителят на специфичните сили на Ислямския революционен гвардейски корпус удостовери пред изданието, че някой е употребявал експлозиви. Вестникът означи, че не може да ревизира и удостовери информацията за присъединяване на Израел в унищожаването на нуклеарното оборудване. Израелските чиновници не дадоха ясни мнения на вестника, само че подчертаха " заплахата, произхождаща от притежаващия нуклеарно оръжие Иран ".

Министърът на защитата на Израел Бени Ганц съобщи в неделя, че страната му не носи отговорност за всички произшествия, които се случват в Иран. Коментарите идват, откакто няколко ирански чиновници настояват, че израелска хакерска атака стои зад детонация в нуклеарното оборудване в Натанц.

" Не всеки случай, зародил в Иран, наложително има нещо общо с нас ", съобщи Бени Ганц. " Всички тези системи са комплицирани, имат доста високи ограничавания за сигурност и не съм сигурен, че постоянно знаят по какъв начин да ги поддържат ", добави военният министър на Израел.

„ Ню Йорк таймс “, базирайки се на източник от Близкия изток, допуска, че детонацията е унищожила множеството от наземните уреди, където се намират новите центрофуги. Изданието обаче позволява, че случаят може да е резултат от промишлена повреда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР