Израел атакува не само жени и деца в Газа, но

...
Израел атакува не само жени и деца в Газа, но
Коментари Харесай

Ердоган: Израел убива не само жени, деца, но и журналисти в Газа

Израел нападна освен дами и деца в Газа, само че и публицисти, които се пробват да работят при сложни условия, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската организация. „ Световните медийни картели се пробват да прикрият бруталността в Газа и да легитимират избиването на публицисти под предлога „ Хамас “, добави той, имайки поради офанзивите на Израел против Газа от 7 октомври насам, които взеха над 17 000 живота, множеството от тях дами и деца. Над 70 публицисти бяха убити в Газа, сподели Ердоган и добави: „ Къде са медиите със международна популярност? Защо не разгласяват заглавия за убитите публицисти? “

Международните организации са виновни за неспособността на света да откри международен мир и сигурност и да позволи проблемите, сподели Ердоган в послание към Световния конгрес на турската радиотелевизионна компания ТРТ 2023 в Истанбул. „ Всеки ден публицист бива убиван, само че от институциите, които от години проповядват свободата на печата, чуваме единствено безмълвие “, сподели той.

Поздравявайки турските медии за точните репортажи от Газа, които демонстрират на света действителните условия там под смъртоносна блокада, Ердоган сподели: „ Бих желал да поздравя ТРТ, Анадолската организация и другите ни медийни институции, които отвориха жизненоважен кулоар от Газа към света. ”

Ердоган напомни, че Израел е умъртвил публицист, работещ за Анадолската организация като оператор на свободна процедура от Газа, а също по този начин е била счупена видеокамерата на публицист от ТРТ Нюз (TRT News), до момента в който той отразява събитията в Стария град на Йерусалим.

Въпреки че атакува публицистите, Израел не може да предотврати разкриването на истината, сподели турският президент. Основната цел е да се разкрият лъжите и обвиняванията за Газа и те да станат известни на цялото човечество, изключително на Турция, добави Ердоган. „ Въпреки цялото си безчовечие Израел също губи своята пропагандна война в медиите, некадърен да пречупи издръжливостта на хората от Газа “, сподели той.

„ Където и да се намират по света, работещите в медиите, изключително всички добросъвестни хора, би трябвало да бъдат смели, да стоят изправени и да приказват истината и справедливостта намерено и откровено. Ако жестокостта на Израел не може да бъде спряна, никой не може да се усеща в сигурност на никое място по света “, сподели Ердоган и добави: „ Защото кутията на Пандора е отворена “

Някои западни страни са наясно с  престъпленията, осъществени от Израел, и работят с възприятие на стеснение, сподели Ердоган. „ Точно както Милошевич беше съден и наказан, имам вяра, че Нетаняху и неговите съучастници ще бъдат съдени по същия метод и в последна сметка ще бъдат наказани “. Нетаняху и поддръжниците му също са „ терористи като съучастници в тероризма " и „ безспорно " ще бъдат съдени в Международния съд в Хага, добави той.

„ Не Западът, който налива масло в огъня, заплаща цената за всеки загубен миг за постигането на дълготраен мир, а за жалост почтените “, сподели турският президент. Като подценяват палестинския народ и изключително потиснатите в Газа, Съединени американски щати и европейските страни нанасят най-голяма щета на себе си, сподели Ердоган. „ Те към момента не знаят, че са подложени на тестване, което ще разклати фундаментално реда на сигурност и богатство и от което Западът трепери “.

Ердоган сподели, че намира антисемитизма за „ безчовечен “, като добави, че антисемитизмът се подклажда от Нетаняху и неговите сътрудници за „ политическа полза “.

„ Турция е подготвена да поеме отговорността, с цел да предотврати повече кръвопролития (в Газа) “, сподели Ердоган, имайки поради предлагането на Анкара да посредничи за мира или да служи като поръчител за района. „ При обективен мир няма губещи “, добави той. „ Няма да се откажем да прогласяваме справедливостта и истината, без значение кой може да се тормози от това “, сподели Ердоган.

Турският президент също по този начин приветства и похвали генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за това, че се базира на член 99 от Хартата на Организация на обединените нации за първи път, откогато зае високия пост в организацията през 2017 година, като прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да работи по отношение на войната в Газа.

В писмо от сряда Гутериш сподели: „ Призовавам Съвета за сигурност да окаже напън за попречване на филантропична злополука. Повтарям апела си за оповестяване на филантропично преустановяване на огъня. Това е незабавно “.

Повече от 75 публицисти бяха убити и 140 ранени при израелските офанзиви от 7 октомври насам.

Най-малко 17 487 палестинци бяха убити и повече от 46 480 бяха ранени при безмилостните въздушни и сухопътни офанзиви против линията Газа след трансгранична офанзива от палестинската формация „ Хамас “ от 7 октомври.

Броят на израелските жертви на офанзивата на „ Хамас “ възлиза на 1200 съгласно формалните данни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР