Изправяйки се пред дълбоко поделен от процедурата по импийчмънт Конгрес,

...
Изправяйки се пред дълбоко поделен от процедурата по импийчмънт Конгрес,
Коментари Харесай

Тръмп похвали великото възстановяване на САЩ в речта За състоянието на съюза

Изправяйки се пред надълбоко поделен от процедурата по импийчмънт Конгрес, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява своята тирада "За положението на съюза ", с цел да възвеличае "великото възобновяване на Съединени американски щати " три години след встъпването си в служба и да осъди "американското кръвопролитие " по времето на неговия предходник, отбелязва Асошиейтед прес.

Първият президент на Съединени американски щати, който ще се бори за преизбиране, откакто против него е била задействана процедура по импийчмънт, бе посрещнат в Конгреса със викания "Още четири години " от страна на републиканците, и с безмълвие от страна на демократите.

"Враговете на Америка бягат, триумфите на Америка се усилват, а бъдещето на Америка е ярко ", съобщи Тръмп. "Само за три къси години ние разбихме манталитета на американски крах (...) Вървим напред с движение, което до скоро бе немислимо и в никакъв случай няма да се върнем обратно! ", съобщи американският президент.

Тръмп отдели огромна част от своята тирада, с цел да изтъкне мощта на стопанската система, в това число ниската безработица, наблягайки по какъв начин е оказал помощ на служащите и на междинната класа, макар че интервалът на напредък стартира при ръководството на неговия предходник Барак Обама, отбелязва АП.

Това, което Тръмп разказа като невиждан взрив, не се разграничава изключително от солидната стопанска система, която той наследи от президента Обама. Икономическият напредък през 2019 година бе 2,9 %, вписвайки се в междинния ритъм, откогато Голямата криза завърши преди десетилетие в първата година на ръководството на Обама, показва организацията.

Тръмп акцентира контрактуваните от него нови търговски съглашения, в това число първата фаза на комерсиалното съглашение с Китай и съглашението сред Съединени американски щати, Мексико и Канада, което подписа предишния месец.

Той не загатна думата "импийчмънт " нито един път по време на своята тирада, която продължи един час и 18 минути, съобщи ДПА. Американски медии оповестиха, че той е бил посъветван от членове на неговата Републиканска партия да не загатва тази тематика преди гласуването в Сената в сряда по повдигнатите му от демократите обвинявания.

Разделението по партийна линия бе олицетворено от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която се виждаше над лявото му рамо при всеки ракурс на камерите.

Агенциите оповестиха, че Пелоси е скъсала страници от копие на речта на Тръмп, а президентът е отказал да се ръкува с нея преди да стартира да приказва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР