Изправят на подсъдимата скамейка мъжа, направил опит да изнасили 9-годишно

...
Изправят на подсъдимата скамейка мъжа, направил опит да изнасили 9-годишно
Коментари Харесай

Изправят на съд изверг, опитал да изнасили дете в с. Баня

Изправят на подсъдимата пейка мъжа, направил опит да изнасили 9-годишно момиче в разложкото село Баня. Срещу 37-годишния Иван Минков от с. Елешница Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвиняване за опит за обезчестяване на малолетно момиче, като действието е осъществено съзнателно посредством приложимост на мощ, написа struma.bg. Обвинителният акт към този момент е импортиран в Районен съд – Разлог и се чака насрочване на първото съвещание.

Припомняме, че Иван Минков бе арестуван на 14 юни тази година, откакто бабата на 9-годишното момиче описа пред кореспондент на вестник „ Струма “ за зверското посягане над внучето й, осъществено предната вечер, и медията ни неотложно сигнализира полицията за това. Предприети бяха светкавични дейности по откриване на причинителя и определяне на самоличността му. Благодарение на предоставените записи от камерата на магазина, където обвиненият и жертвата се засекли минути преди похищението, показанията на притежателите на комерсиалния обект и бабата на детето Минков беше открит и арестуван още същия ден. По искане на прокуратурата съдът му наложи най-тежката мярка „ задържане под стража “.

Магистратите не одобриха доводите на отбраната за безотговорност на подсъдимия, а по време на съвещанието не бяха показани документи или експертизи, доказващи психическото положение на Минков, респективно изказванията на отбраната.

Инцидентът е от 13 юни тази година, Минков и детето се засекли в хранителен магазин на улица „ Баненска буна “ в Баня. Още там обвиненият заговорил детето, като го попитал напълно безобидно на пръв взор на какъв брой години е и го погалил по главата. От магазина Минков си купил единствено шампоан и напуснал обекта. Причакал момиченцето при последните къщи на селото, където го хванал, запушил устата му и го завлякъл под моста на река Глазне. Там го съборил на земята и почнал да го събува. Изплашено, детето се разпищяло и блъснало нападателя си в главата с бутилка бира, която било купило от магазина за дядо си. В същото време фамилията на момичето, което го чакало пред дома им, чули писъците и се втурнали натам, съседи също се притекли на помощ, само че насилникът съумял да избяга.

От случая детето беше в мощен потрес, а бабата се осмели да опише за случилото се от боязън от ново посягане против внучката й или друго дете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР