Изправят бившия премиер Кирил Петков на разпит за натиска над

...
Изправят бившия премиер Кирил Петков на разпит за натиска над
Коментари Харесай

Изправят Кирил Петков на разпит за натиска над Йоловски за 640 млн. лева

Изправят някогашния министър председател Кирил Петков на разпит за натиска над Йоловски за 640 млн. лв.. Бившият министър председател ще бъде разпитан по две досъдебни производства, които се водят от Софийска градска прокуратурата. Едното е за закани против министъра на електронното ръководство Александър Йоловски поради публични поръчки за 640 милиона лв.!

Новината, че имената на някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов и Кирил Петков са забъркани в рекетьорски скандал над Йоловски обикаля от месеци. Според информацията Йоловски в притискан да даде на техни компании поръчки за колосалните 640 милиона.

Възможно е обаче да се окаже, че Кирил Петков е наказателно неотговорен по ред аргументи, заяви източник от Народното събрание.

От държавното обвиняване разкриха, че настоящият министър Александър Йоловски е бил разпитан още предходната година. И сега се ревизират събитията, които е декларирал. Проверява се и дали има нарушавания в подопечното му ведомство, свързани с публичните поръчки.

„ Назначени са съдебно-медицински експертизи по отношение на изказани изказвания на господин Йоловски. Освен за психо-физическото му положение и още нещо, което не желая да разгадавам ”, изясни по-рано през днешния ден зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

Както SafeNews писа, през октомври предходната година Софийската градска прокуратура стартира следствие за закани против Йоловски.
От ГЕРБ и от „ ИТН “ настояват, че на председателски съвет в Народното събрание министърът е разказал, че е притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов. И Петков, и Божанов отхвърлят тези изказвания.

„ Това е тематика, по която не мога да дам коментар – по разбираеми аргументи “ – по този начин през днешния ден Александър Йоловски дава отговор на въпроса дали се опасява от Петков и Божанов.

Нямам политически тил като министър, защото аз съм човек, който има вяра на съвестта си и в никакъв случай не бих направил нещо срещу съвестта си, сподели още Йоловски.

Източник – Народ.бг

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР