Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района

...
Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района
Коментари Харесай

Вдигнаха дерайлиралите цистерни на гара Пловдив

Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в региона на Централна гара - Пловдив в нощта против събота. Двата локомотива, теглили композицията от 25 вагона с общо 1 900 т пропан-бутан, бяха изправени, само че още са на линията.

Следствените дейности през днешния ден не престават, проверяващите вършат огледи на местопроизшествието. Движението по жп линията Пловдив-Карлово е възобновено, стартира да се работи и за премахване на вредите по релсите.

Още в събота сутринта шефът на компанията транспортьор "Булмаркет рейл карго " Петър Ганев допусна, че причина за дерайлирането на влака е строшен език на стрелка. И през днешния ден от компанията не престават да настояват, че виновността е в жп инфраструктурата.

Разследването се организира под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. Според окръжния прокурор Румен Попов и гл. комисар Николай Николов има няколко версии и всяка от тях е допустима. Факт е, че влакът се е движел със скорост към 32- 35 км/ч, той е пренасял товара си от Сърбия до гара Разпределителна-Пловдив. Спирачният път е бил към 40 м дълъг.

Снощи министър-председателят Бойко Борисов кацна със аероплан от Мюнхен в Пловдив, където се срещна с регионалния шеф Здравко Димитров и шефа на ОД на МВР- Пловдив, с цел да се запознае персонално със обстановката.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР