Изправиха пред съда 28-годишния австралиец Брентън Тарант. Повдигнаха му обвинение

...
Изправиха пред съда 28-годишния австралиец Брентън Тарант. Повдигнаха му обвинение
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение в убийство на заподозрения за нападенията в Нова Зеландия

Изправиха пред съда 28-годишния австралиец Брентън Тарант. Повдигнаха му обвиняване в ликвидиране след вчерашните нападенията в две джамии в Нова Зеландия.

Главният обвинен за нападението в Крайстчърч се яви пред съда при затворени врата и засилени ограничения за сигурност. Облеченият в бяло Брентън Тарант резервира безмълвие от самото начало.

Засега против него има единствено едно обвиняване - за ликвидиране, само че съгласно полицейски източници ще бъдат повдигнати и още обвинявания, детайлности за които ще бъдат дадени скоро.

49 души починаха при вчерашната пукотевица, а 48 бяха ранени - от тях 12 души са в сериозно положение.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн даде обещание да бъде осъществена промяна в законодателството на страната за правото за владение на огнестрелно оръжие.
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: " Несъмнено новозеландците се питат по какъв начин някой може да придобие такова оръжие. Един от въпросите, пред които сме изправени в този случай, е че евентуално оръжието е било променено. Това е предизвикателство за полицията, само че и за законодателството, което би трябвало да се промени ".  © БГНЕС  Нападателят от Нова Зеландия е бил в България през 2018 година Нападателят от Нова Зеландия е бил в България през 2018 година
Мъжът, който през днешния ден умъртви 49 души в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия е бил в България в края на предходната година.

По думите на премиера, главният обвинен е употребявал пет огнестрелни оръжия по време на нападението, в това число две полуавтоматични оръжия и две гладкоцевни пушки, за които той е имал позволение.

А жителите на Крайстчърч се събраха, с цел да се помолят за жертвите на нападението, което управляващите дефинираха като терористична офанзива.

Междувременно основният прокурор Сотир Цацаров удостовери, че нападателят е бил в България предходната година. На 15 ноември той отпътува за Букурещ, където наема автомобил до Унгария. Проверяват се кредитните карти, с цел да се откри цялостния маршрут на стрелеца.
 Терористът от Крайстчърч е пътувал из България през ноември Терористът от Крайстчърч е пътувал из България през ноември
Мъжът, който през днешния ден умъртви 49 души в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия е бил в България в края на предходната година. Това заяви основният прокурор Сотир...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР