„Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда събират подписи за

...
„Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда събират подписи за
Коментари Харесай

„Изправи се! Мутри вън!“ искат комисия за полицейското насилие на протестите  

„ Изправи се! Мутри вън! “ от тази сряда събират подписи за основаване на парламентарна комисия „ за следствие на полицейско принуждение “ по време на летните митинги през 2020 година, заяви юрист Николай Хаджигенов на конференция на групировката в коридорите на Народното събрание.

По време на брифинга ръководителят на парламентарната група Мая Манолова разгласи, че нейната политическа мощ внася лично предложение за налагане на мораториум върху покупко-продажбите и назначенията на кабинета „ Борисов 3 “ до края на неговия мандат.

„ Ние изготвихме и внасяме два законопроекта. Единият план е за промени в Закона за лечебните заведения, които да дадат опция съответния министър на опазването на здравето да анулира обществените състезания и да разгласи нови и обществено, транспарантно да назначи отговарящите на условията и спечелилите състезанията на съответните длъжности. В Закона за обществените предприятия предлагаме същото за съответните министри “, заяви Манолова.

„ Крайно време е политическите трикове да спрат. Както политическия трик с мораториума, по този начин и политическия трик на ГЕРБ с комисията за „ Росенец “. Ако желаеха да ревизират „ Росенец “, можеха да го създадат през последните четири години, през които управляваха “, съобщи Манолова.

„ Променихме дневния ред на правна комисия през днешния ден. Точка първа е мораториума. И на следващия ден в пленарна зала точка първа е мораториума. Ще създадем нещата както би трябвало, а не тъй като политически развяваме някакъв флаг “, съобщи юрист Хаджигенов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР