Изправи се.БГ - така се казва гражданската платформа, която Мая

...
Изправи се.БГ - така се казва гражданската платформа, която Мая
Коментари Харесай

Манолова представи гражданската си платформа Изправи се.БГ

" Изправи се.БГ " - по този начин се споделя гражданската платформа, която Мая Манолова разгласи публично през днешния ден. Платформата няма да прераства в партия, увери Манолова.

Бившият омбудсман и претендент за кмет на София се захваща още веднъж със отбраната на правата на хората, само че този път не от името на държавна институция, а от платформа. Участниците в нея я дефинират като платформата на елементарния човек.
Мая Манолова: Всички ние сме жители и от нас се чака да не мълчим, да бъдем дейни, да не оставяме
партиите, органите и спътниците на властта да приказват от наше име, да вземат решения вместо нас и да ни споделят от кое място, до каква степен и по какъв начин да се осведомяваме.

Платформата има упоритостта да сътвори пространство за спор, за отзиви, за взаимоотношение на хора с разнообразни политически и партийни визии. Манолова изрично съобщи, че гражданското придвижване няма да прераства в партия. Не даде безапелационен отговор дали би взела участие на избори във формат със Слави Трифонов.
Мая Манолова: Няма да вършим партиен план., Ясно го декларирахме. На хоризонта не се явяват избори до 2021, тъй че хипотези в бъдеще време е безсмислено да бъдат коментирани.
В новия си план Мая Манолова ще работи с екипа, които я поддържаше и в битката й за столичен кмет. От " Изправи се.БГ " чакат към тях да се включат още цивилен и браншови организации, инициативни комитети, само че всеки ще резервира своята автономия. Създали са и цифрова платформа за подаване на сигнали от цялата страна. Гражданското придвижване ще се финансира от дарения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР