Изправи се.БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) - една от трите формации,

...
Изправи се.БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) - една от трите формации,
Коментари Харесай

ИБГНИ ще гласува против проектокабинета

" Изправи се.БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ) - една от трите обединения, на които " ИТН " разчита за поддръжка на проектокабинета си, отхвърля да го поддържа. Това обявиха водачите на обединението след взаимно съвещание този следобяд. Те остават на мнението, че служебният кабинет е решението в спешната обстановка. По-късно адв. Николай Хаджигенов даже разгласи - " освен няма да гласуваме за проектокабинета, само че ще гласуваме срещу ". Като главен мотив той уточни " политиката на диктат ", който се пробват да наложат от Има Такъв Народ.

Мая Манолова - единият от водачите на ИБГНИ, уточни, че групировката е поела ангажимент към своите гласоподаватели да поддържа държавно управление на смяната, в което влизат " хора смели и честни, потвърдени експерти, хора с ясна гражданска позиция ". " Предложените претенденти за министри не са такива хора ", безапелационна беше Манолова. И акцентира, че програмната декларация, препоръчана от Има Такъв Народ, е едностранна и цялостна с положителни пожелания, както и че не са били дадени гаранции, че бъдещото държавно управление няма да се трансформира в заслон за ГЕРБ и Движение за права и свободи. Манолова се изрече ласкаво за служебния кабинет и го открои като излаз от актуалното състояние.

Арман Бабикян от " Отровното трио ", което е също част от обединението, добави, че обединението не може да си разреши да не подсигурява личната си стратегия с някакво общо документално съглашение - а хората на Трифонов не са предложили такова. " На мъжка дума и на юнашко биле няма по какъв начин да подсигуряваме на нашите гласоподаватели сигурността на поетите задължения ", сподели той.

" Ако някой счита да ни принуди да застанем против личната си съвест, тъй като, видиш ли, идвали нови избори и това е величава опасност - че ние ще носим тази виновност, това ще се види може би при третия мандат, тъй като вторият е неправилен. При третия мандат, комуто и да бъде връчен, ще се разбере дали някой упорства за личното си ръководство или за добруването на България ", заявява Бабикян.

" Петър Илиев е независимо съображение да гласуваме срещу ", съобщи Николай Хаджигенов по адрес на кандидат-шефа на Министерство на вътрешните работи. И акцентира, че в проектокабинета са събрани хора, които не са в положение да извършат предстоящите дълбоки промени.

Татяна Дончева от " Движение 21 " се обърна непосредствено към Слави Трифонов, с цел да уточни, че обединението е очаквала политическо съглашение с Има Такъв Народ, което да е подписано персонално от шоумена като човек, който дава отговор за парламентарната си група. " Разбирам желанието му всичко в политиката да се прави наобратно, само че той няма да ни докара до светли върхове ", сподели Дончева. По отношение на претендента за правосъден министър Иво Атанасов Татяна Дончева иронично разгласи, че разбирането му за промяна се изразявало в " три, с огромна тъга произнесени фрази ". " Мисля, че въпреки всичко един видински адвокат на Росица Кирова от ГЕРБ и неин съучастник в няколко сдружения мъчно ще направи промяната ", добави тя.

А Мария Капон от ЕНП разяснява по този начин въпроса за потенциална спирала от избори: " Скъпи избори са постоянно по-малко скъпи от неприятно държавно управление. Видяхте за един месец какъв брой пари изхарчи ГЕРБ. Нека през днешния ден да кажем, че не се плашим от никакви избори. "

ПРЕДАТЕЛИ

" Една от партиите на митинга, извърши изменничество с нежеланието си да поддържа кабинета ни ", упрекна по-късно зам.шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред Би Ти Ви. " Мая Манолова и Николай Хаджигенов са предатели. Това е изменничество. Те твърдяха, че са партии на митинга “, добави той. В същото време още веднъж заявява, че няма да разрешават да им " бъдат извивани ръцете " и че няма да сменят Петър Илиев, претендент за вицепремиер и да оглави Министерство на вътрешните работи.

Йорданов акцентира, че всичко, което е било контрактувано по време на диалозите с трите партии - Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия, " съставлява една прелестна управническа стратегия ", което включвало " правосъдна промяна, преизчисляване на пенсиите и така нататък Сега тези неща няма да се случат, тъй като една от по този начин наречената партии на митинга извърши изменничество ".

" Мая Манолова и Татяна Дончева са две дами с прелестно комунистическо минало. Те са прелестни морални престижи, с помощта на които сводниците излизат от пандиза с по-малки присъди, имам предвид поправката „ Ванко 1 “, нападна още Йорданов.

Според него с дейностите си ИБГНИ " сега избавят основния прокурор Иван Гешев ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР