Изправи се.БГ и Системата ни убива с акция пред парламента

...
Изправи се.БГ и Системата ни убива с акция пред парламента
Коментари Харесай

Протест пред НС: Не на хартията и кражбата на избори

Изправи се.БГ и " Системата ни убива " с акция пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина.

" Не на хартията и кражбата на избори ", прикани Мая Манолова пред Народното събрание.

" Връщат се операциите и кражбата на избор. Депутатите, които гледахме с чували, още веднъж ще бъдат на мода, още веднъж в " Арена Армеец " ще се разнасят чували с бюлетини и подправени протоколи ", съобщи Манолова, представена от



„ Демократична България ” и „ Продължаваме Промяната ” също обявиха по-рано, че готвят протест пред Народното събрание.

Причината - измененията, признати в Изборния кодекс на второ четене в Правната комисия, съобщи 

Според двете партии „ Хартиената коалиция ” е прегазила Изборния закон, а ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са направили „ атентат против свободните и почтени избори ”.

Демократична България и Политическа партия изясняват, че измененията за връщане на хартиената бюлетина са  трансформирали машините в принтер, а анулацията на регион „ Чужбина ” затруднява разкриването на секции зад граница. Закрива се и Общественият съвет към ЦИК.

Депутатите гласоподаваха при започване на ноември на първо четене за връщане на хартиената бюлетина. Народното събрание утвърди със 125 гласа " за ", 100 " срещу " и без въздържали се импортираните от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия промени в Изборния кодекс.

Правната комисия удостовери и на второ четене, с 12 гласа „ за “ и 11 „ срещу “ гласуването при избори да се организира с хартиена бюлетина и машина. Заседанието стартира в сряда в 14: 30 ч. продължи през нощта и завърши в четвъртък сутринта.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР