Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на Прокуратурата,

...
Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на Прокуратурата,
Коментари Харесай

Премиерът обвини прокуратурата в саботаж |

" Изправени сме за следващ път пред безспорен бойкот на Прокуратурата, под управлението на Иван Гешев ", съобщи на ексклузивен брифинг министър председателят Кирил Петков.

Минути преди 23:30 ч. в Министерски съвет Петков даде изказване с вътрешния министър Бойко Рашков. Те разясниха освобождението от ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и на пиара Севделина Арнаудова.

По думите на премиера " в България самостоятелна прокуратура няма " и тя спъва работата на всеки, който желае да работи против корупцията. Петков добави, че прокуратурата се държи като юрист на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Укриват се документи по искане за покачване на обвиняване, прикриват се и се пренебрегват сведения от изнудваното лице единствено и единствено да не се извърше следствие по закон. Сведения, които са широкоизвестни и към този момент са притежание и на европейската прокуратура. Отричат се законови пълномощия на проверяващите органи и се спъва активността на всеки, който се пробва да работи против корупцията. "

Вътрешният министър Бойко Рашков разкритикува бездействието на прокуратурата. По думите му нощният брифинг на СГП е изработен след освобождението на Борисов, Горанов и Арнаудова, с цел да няма време Министерство на вътрешните работи да реагира. 

" Дали прокуратурата упражнява своите конституционни отговорности, или търси всевъзможни разновидности, с цел да не проверява високопоставени лица? " - попита той.

Рашков добави, че прокуратурата е направила всичко належащо, с цел да смачка труда на една конструкция на Министерство на вътрешните работи. По думите ме брифингът на СГП е изобилствал от погрешни изказвания. Той предвижда, че тези дейности на прокуратурата могат да са причина хипотетичните закононарушения въобще да не се разкрият.

Министърът заяви, че служителите на реда са чакали с часове да обсъдят следствието си с прокурорите, само че те не са желали и да се срещнат с тях.

" Нашата прокуратура намира за най-добре по този начин да кореспондира със чиновниците на Министерство на вътрешните работи - без да комуникира въобще. "

Той обаче съобщи:

" Мога да Ви кажа с най-голямо удовлетворение, че Министерство на вътрешните работи е в доста положително взаимоотношение с европейските делетирани прокурори. Взаимодействието е доста друго от това с Прокуратурата. "

Той добави, че до ден сегашен прокуратурата не е подхванала никакви дейности по следствието на Министерство на вътрешните работи за Автомагистрала " Хемус ".

" Прокуратурата има един сериозен проблем - по този проблем работи и Европейската прокуратура ", със удовлетворение означи, че на тази конструкция те имат вяра доста повече  и добави: " Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкоз индикативен метод довечера. "

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР