Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не

...
Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не
Коментари Харесай

Румен Радев: Да се противопоставим на екстремизма не само като общества, но и като личности


Изправени сме пред предизвикването да се противопоставим на екстремизма освен като общества, само че и като персони и можем да реализираме триумф единствено в случай че отстояваме своите полезности и отдаваме респект към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили против насилието.

Това съобщи президентът Румен Радев на интернационален конгрес в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше показана „ Глобалната коалиция за вяра “. Държавният глава управлява българската делегация, която е в Ню Йорк за присъединяване в 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестиха от прессекретариата на президента.

Целта на „ Глобалната коалиция за вяра “ е да отличава годишно елементарни хора, които се трансформират в герои, рискувайки живота си в битката с екстремизма, или са направили дейности в отбрана на културното завещание и построяването на мостове сред културите. На тържествена гала българският президент отличи полковник Матю Богданос за заслугите му в изобличаването на връзката сред трафика на културни полезности и финансирането на тероризма и лейтенант Кохар Салех за приноса ѝ в битката с Ислямска страна, в границите на „ Отдаването на респект към героите на международната акция против екстремизма и нетолерантността “.

„ Краят на студената война породи вяра за основаването на сигурен и проспериращ свят, само че през днешния ден сме изправени пред от ден на ден провокации, които заплашват мира и стабилността. Едно от тези провокации е екстремизмът, който не признава граници и полезността на човешкия живот, културата и религията “, акцентира в изявлението си Радев. Той прикани в никакъв случай да не се не помни образецът на хората, които имат убедеността, куража и силата да се борят за по-доброто бъдеще на човечеството.

По-рано през днешния ден Радев организира среща с водещи еврейски организации от Съединени американски щати, на която прикани за увеличение на вложенията от Съединени американски щати и Израел в България в региона на осведомителните технологии и други сфери с висока добавена стойност. Според президента страната ни може да употребява опита на Съединени американски щати и Израел във въвеждането на стратегии за образование на компютърни експерти и присъединяване им в действителната стопанска система, което ще сътвори вероятности за повече младежи да изберат да се развиват професионално в България. Президентът съобщи също по този начин, че по-скорошното отпадане на визите за българските жители, които пътуват и работят в Съединени американски щати, ще даде нов подтик на двустранното икономическо съдействие. По време на срещата беше маркиран и историческият принос на страната ни, която съумява да избави през Втората международна война своята еврейска общественост. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР