Изправени пред предизвикателствата на утрешния ден, със своето критично мислене

...
Изправени пред предизвикателствата на утрешния ден, със своето критично мислене
Коментари Харесай

Радев от Токио: С Япония ни свързва силна духовна връзка

Изправени пред провокациите на утрешния ден, със своето сериозно мислене и сила, студентите постоянно са били " съвестта на нациите " и източник на нови хрумвания за бъдещето. Това съобщи президентът Румен Радев в лекцията си в университета " Тойо " в Токио, отдадена на ролята на студентите в световните процеси и на вероятностите за развиване на българо-японските връзки, заяви пресцентърът на президентството.

Университетът " Тойо " е основан през 1887 година и неговият лозунг е " Усъвършенствай себе си за богатството на другите " . Според традициите на висшето учебно заведение лекциите от научен темперамент се организират на британски език. Университетът " Тойо " интензивно си сътрудничи с български висши учебни заведения и отпуска стипендии за студенти от България. Президентът Радев и брачната половинка му на интронизацията на новия японски император (СНИМКИ/ВИДЕО)
" Вашето потомство е призвано да се оправи с огромни провокации като промените в климата, устойчивото развиване, построяването и развиването на безкористни връзки сред народите и сред държавните управления ", обърна се президентът към младежите. По думите на президента доста от тези проблеми са завещание от предходните генерации и разрешаването им слага на напред във времето ролята на водачество и персоналния образец, които да са в услуга на публичния интерес, интернационалното съдействие и ползите на човечеството.

" Светът след Студената война е още по-непредсказуем и по-динамичен. Надпреварата във въоръжаването и опитите да се господства от позиции на силата, увеличаващите се неравенства и тероризмът още повече изострят провокациите, пред които сме изправени ", съобщи Румен Радев. За справяне с несигурността и дълбочината на измененията в актуалния свят са нужни струпване на доста познания и усвояването на умения, само че и запазване на полезностите, които построяват нашите общества.

Румен Радев акцентира, че България и Япония са разграничени от хиляди километри и има огромни разлики в броя на популацията и брутния вътрешен артикул на двете страни, само че все пак двата народа са свързани от мощна духовна връзка , която е устояла на тестванията на времето. По думите на президента и българският, и японският народ са натрупали мъдрост през вековете и имат вяра в силата на образованието, знанието, културата и взаимното доверие като основополагащи полезности за построяването на кротичък, постоянен и съразмерен свят.-->

Културният и учебен продан са най-прекият път за опознаването на два народа и с богатите си културни обичаи българи и японци основават предпоставки и за поощряване на туризма, вложенията и търговията, означи още президентът и предложения студентите да посетят страната ни, с цел да се срещнат на място с нашата природа, език, нематериалност и просвета. Румен Радев открои и възходящия интерес измежду българските младежи към проучването на японски език и към японската просвета, както и образците за сполучливи японски вложения у нас.

Студентите насочиха редица въпроси към президента Румен Радев за измеренията и резултатите от българския преход към народна власт, за отрицателните демографски трендове в страната ни, за положението на българската пенсионна система, за трансформацията на Българските въоръжени сили в границите на НАТО и други.

При визитата си в университета " Тойо " президентът се срещна със студенти и преподаватели от България и беше почетен с почетното звание " Доктор хонорис идея " на висшето учебно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР