Изправени пред по-високите цени на имотите и тежки студентски заеми,

...
Изправени пред по-високите цени на имотите и тежки студентски заеми,
Коментари Харесай

Все по-малко американци могат да си позволят собствено жилище

Изправени пред по-високите цени на парцелите и тежки студентски заеми, жителите на Съединени американски щати остаряват от ден на ден, преди да си купят лично жилище.

Доклад на Националната асоциация на брокерите в Съединени американски щати демонстрира, че междинната възраст на купувачите на жилищe за първи път в страната се е нараснала, което не се е случвало от година 1981 година - от 32 на 33 години. Според статистиката от архива междинната възраст на всички купувачи също е рекордна - 47 години, което е нарастване за трета поредна година. Резултатите обаче са много над междинната възраст през 1981 година, която е била 31 години.

И до момента в който междинната възраст на купувачите на жилища за първи път се усилва за първи в този интервал и то единствено с една година, нарастването отразява разнообразни усложнения, преди които са изправи американците, когато търсят лично жилище.

В народен мащаб дефицитът на жилища на налични цени, комбиниран с неизгодните ипотечни проценти, прави цените на жилища в градовете големи. В същото време студентските заеми и други задължения затрудняват младите американци да спестят за десетки хиляди долари за предплатено заплащане. За лично жилище и дума да не става.

" Достъпността на жилищата е толкоз сложна през днешния ден изключително когато се съчетава с покачващите се наеми и студентските заеми. Затова хората стартират и да търсят различни способи за набиране на средства ", изяснява вицепрезидентът по демографски и поведенчески проучвания Джесика Лауц от Realtors group във Вашингтон.

Всъщност характерностите на купувачите на жилища също се трансформират през последните години. Делът на женените двойки понижава, до момента в който несемейните двойки и тези, които живеят на фамилни начала, внезапно нараства.

Друга наклонност е и това, че с увеличението на възрастта на купувачите се усилват и приходите им. Според профила на купувача неговият приход за 2018 година е в размер на 93 200 $, а неналичието на налични жилища изтласква евентуалните купувачи с по-ниски приходи отвън пазара.

Междувременно по-високите цени на домовете също трансформираха метода, по който купувачите влизат за първи път на пазара. Около 30% от купувачите на жилище декларират, че употребяват да вземем за пример дарове от родственик или другари, както и всяка друга опция, с цел да финансират предплатеното си заплащане по заеми. След това стартират да мислят за нови заеми и личен дом.

Строителите също показват дефицита на налични жилища и работна ръка като аргументи за все по-малкото създаване на по-големи еднофамилни домове. Така младите американци стават все по-стари, без да могат да закупят личен дом.

Проучването в цитирания отчет на Националната асоциация на брокерите в Съединени американски щати е осъществено сред 5 870 души, които са закупили лично жилище в интервала сред юли 2018 и юни 2019 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР