Изправени пред пандемията от новия коронавирус руснаците се запасяват, помнейки

...
Изправени пред пандемията от новия коронавирус руснаците се запасяват, помнейки
Коментари Харесай

Елда, презервативи, хладилници, чесън... Какво купуват руснаците, изправени пред пандемията от коронавируса?

Изправени пред пандемията от новия ковид руснаците се запасяват, помнейки опита от предходни социално-икономически земетресения и ограничения, написа Андреа Паласиано от Франс прес. За руснаците елденият булгур е като пастата за италианците - вездесъща, трайна и напълно нормална храна.

Всъщност руснаците се втурнаха да купуват елда още по-миналата седмица, откакто градските управляващи в Москва оповестиха първите ограничения против разпространяването на вируса. Сайтът за онлайн търговия Озон записва скок в продажбите на варивото до 2-2,5 пъти, в това число и поради постите.

В Москва се помиряват с повишаването на месото, само че от повишението на цената на елдата на някои хора им избива студена пот.

Една от суперсилите в селското стопанство, Русия наподобява не изпитва дефицит от тази просвета. Цената на елдата обаче набъбна с 2,8 на 100 от 16 до 22 март.

Правете обич

Затварянето на парковете, заведенията за хранене и музеите ще обезпечи на руснаците повече време, което да прекарат с околните си.

Продажбите на " артикули за възрастни " посредством Озон, " съветския Амазон ", скочиха през март с 300 %.

Само от 14 до 17 март, щом се чуха първите апели хората да си стоят у дома, продажбите на презервативи и лубриканти на този уебсайт хвръкнаха нагоре надлежно със 147 и 124 на 100. Същото стана със секси бельото и еротичните тоалети, по-специално с костюмите на " палави " медицински сестри, търсени 2,5 пъти повече.

Ето какво хората в Русия купуват най-вече:

Елдата като пристрастеност

Символ на съветския обичай и барометър на икономическите страхове в страната, елдата (известна у нас и с тамошното й име " гречка ", б. пр.) приема най-разнообразни форми от всички типове зърнени каши, типични за обичайна съветска кухня.

Тревоги за рублата

Продажбите на електроника се усилиха апропо и поради курса на рублата, изгубила тази година към 20 % от цената си по отношение на $.

Очаква се това обезценяване да провокира в околните месеци забележителна инфлация и да се отрази по-специално на вносните артикули.

Сега е моментът да грабиш с две ръце мобилни телефони, компютри и монитори с плосък екран, до момента в който още има или до момента в който рублата не се е сринала още повече. Друга причина за такива покупки е потребността мнозина да си оборудват домакински офис, с цел да работят отдалечено.

Сред стоките с изненадващо скочило търсене поради инфлационните прогнози операторът на данъчна информация " Платформа ОФД " подрежда и бейзболните бухалки (плюс 30 на сто).

Храната: заложи на несъмнено

Зиме някои храни не се скапват и стоят просто по балконите, каквито има във всички пететажни блокове от руско време, само че този път март донесе в Русия извънредно топло време, изискващо хладилници и фризери.

С оглед растящите покупки на нетрайни хранителни запаси такива уреди се поръчват двойно по-често на уеб страницата Озон.

Махай се, вирус!

Във фокуса на прожекторите попадна и чесънът. Търсенето му набъбна (скок от 30 на 100 означи през март в Озон), усили се и цената - за 11-процентно повишаване заяви през февруари статистическата работа Росстат.

" Пийте вода с лимон и мед (...) Яжте чесън. Така ще си пречистите кръвта ", предложи преди две-три седмици Рамзан Кадиров, властническият водач на Чечения, омаловажавайки рисковете, свързани с Ковид-19.

Наложи се слуховете за силата на чесъна против новия ковид да бъдат опровергани от Световната здравна организация: " Чесънът е здравословна храна с евентуално деяние против микроорганизми. Няма обаче никакво доказателство..., че яденето на чесън спомага за отбрана от Ковид-19 ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР