Изправени пред глобалното възраждане на морбили, здравните експерти призоваха вторник

...
Изправени пред глобалното възраждане на морбили, здравните експерти призоваха вторник
Коментари Харесай

Световната здравна организация - разтревожена от съпротивата срещу ваксините

Изправени пред световното възобновление на морбили, здравните специалисти приканиха вторник страните да засилят битката против съпротивлението против имунизациите, предупреждавайки, че придвижването се популяризира като заразна болест.
Ръководителят на Световната здравна организация Teдрос Аданом Гебрейесус се причисли към специалисти и здравни министри от редица страни на събитие за " поощряване на доверието във имунизацията ", на фона на възходящата угриженост, че съпротивата против имунизацията разрешава преуспяване на предотвратими заболявания.
" Никоя страна не може да си разреши да бъде незаинтересована от имунизацията ", съобщи Тедрос на срещата в Женева, където СЗО е хазаин на нейното главно годишно заседание.
СЗО споделя, че случаите на морбили - мощно заразна вирусна зараза, която може да се окаже съдбовна – са се нараснали с 300% през 2018 година, предава БГНЕС.
Възобновяването на в миналото унищожената болест е обвързвано с възходящото придвижване против имунизациите в по-богатите страни, което е разпознато като съществена световна опасност за здравето.
" Това е заразна болест, " сподели Сет Бъркли, който оглавява Алианса за имунизация ГАВИ, като предизвести, че дезинформацията за сигурността на имунизациите " се популяризира със скоростта на светлината ".
Феноменът против имунизациите има последователи в западните страни, само че най-много в Съединени американски щати, където е бил подхранван от разпространяването в обществените медии на медицински голословни изказвания, развенчани преди 20 години, че имунизацията може да аргументи аутизъм.
Съединените щати, които спонсорираха събитието във вторник с Европейски Съюз и Бразилия, се оплакаха от " дезинформацията ", която води до понижаване на % на имунизация в страната.
" Ваксините са едни от най-изпитаните медицински артикули, които имаме. Ваксините са безвредни, ефикасни и животоспасяващи ", съобщи американският министър по опазването на здравето и обществените услуги Алекс Азар.
Той подлага на критика грубо " групи в обществени медии, които объркват добросъвестни родители, тъй че те се двоумят да получат предложените имунизации. "
" Тази дезинформация има действителни последствия ", сподели той, като уточни над 700 случая на морбили в Съединени американски щати до момента тази година.
Азар отхвърли въпроса дали предишните изказвания на президента Доналд Тръмп в поддръжка на някои антиваксинационни претенции могат да носят някаква отговорност за казуса.
Като уточни последните мнения на президента, призовавайки американците да " имунизират децата си ", той акцентира, че Тръмп е " извънредно корав " в поддръжката си за имунизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР