Изправената пред мощна протестна вълна лидерка на Хонконг Кари Лам

...
Изправената пред мощна протестна вълна лидерка на Хонконг Кари Лам
Коментари Харесай

Нови улични сблъсъци в Хонконг

Изправената пред мощна протестна вълна лидерка на Хонконг Кари Лам сподели през днешния ден, че протестиращите в самостоятелния китайски град, които се пробват да го "парализират ", са извънредно самолюбиви, съобщи Ройтерс.

Тя изрази вяра, че всички университети и учебни заведения ще призоват студентите и учениците да не вземат участие в улично принуждение.

Лам приказва пред публицисти ден откакто полицията простреля един от протестиращите, а различен се самозапали. Градът претърпя един от най-драматичните си дни в продължаващите към този момент пет месеца улични митинги и вълнения.

Според Лам насилието, разтърсващо някогашната английска колония, надвишава настояванията на протестиращите за народна власт и с необузданите си дейности те са се трансформирали във "врагове на народа ".

Антиправителствен стачкуващ е прострелян от полицията в Хонконг

Тя сподели, че няма да се огъне пред натиска и да одобри политическите претенции на стачкуващите и увери, че нейната администрация "няма да пожали сили ", с цел да приключи антиправителствените митинги, трансформирали града в полесражение.

Тази заран полицията още веднъж прибягна до сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи край градския университет на Хонконг в региона Кулон Тон. До безредиците се стигна, откакто стачкуващите - най-вече студенти, се пробваха да блокират улиците и да сковават градския превоз. Днес управляващите подредиха прекъсване на занятията в на практика всички университети.

Само през вчерашния ден при разнообразни произшествия в града бяха ранени над 60 души. Двама от потърпевшите са в сериозно положение, в това число 21-годишен студент от лицей, който е с огнестрелна рана в корема.

Съединени американски щати показаха нощес "огромно безпокойствие " от новата вълна от улично принуждение в Хонконг. Говорител на Държавния департамент сподели, че Вашингтон следи с огромна угриженост обстановката и прикани всички участници в конфликтите - както полицията, по този начин и протестиращите, да се въздържат от провокации и принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР