Изправен пред недостиг на жилища и постоянен ръст на наемите,

...
Изправен пред недостиг на жилища и постоянен ръст на наемите,
Коментари Харесай

Първи щат в САЩ слага ограничение на поскъпването на наемите

Изправен пред дефицит на жилища и непрекъснат растеж на наемите, щатът Орегон ще се трансформира в първия в Съединените американски щати, който ще вкара ограничаване на цените, предава Associated Press. Законодателните промени, които ще създадат това факт, бързо се движат по процедурния лабиринт.

Самите поданици на щата са в поддръжка на мярката, оплаквайки се от терзание и компликации в заплащането на наемите, които в някои случаи нарастват с по съвсем 100 %.

Репортажът разказва тежка картина, в която голям брой хора са принудени да се реалокират, да отидат да живеят с родственици или даже в колите си или в палатки.
 Защо Берлин се замисли за национализация на жилищата?
Защо Берлин се замисли за национализация на жилищата?

Цели 44 % от жителите желаят градът да изкупи жилищата

Основната причина за повишението на наемите е качеството на живот в щата. Той бе подложен на втора позиция след Вермонт в скорошно проучване като желана дестинация.

Новите промени не разрешават на притежателите на жилища да приключват договорите за наем без основателна причина след приключването на 12 месеца от тяхното сключване. Освен това те лимитират повишението на наемите до един път годишно и с не повече от 7% от инфлацията.
 Адмистративни спънки оскъпяват жилищата в София
Адмистративни спънки оскъпяват жилищата в София

Имотите в столицата могат да поевтинеят, в случай че бюрокрацията намалее
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР