Изпратил съм писмо до ЦИК, в което искам ясно и

...
Изпратил съм писмо до ЦИК, в което искам ясно и
Коментари Харесай

Маринов: МВР да не се въвлича в предизборни скандали

Изпратил съм писмо до ЦИК, в което желая ясно и тъкмо да се дефинират пълномощията и компетенциите на Министерството на вътрешните работи, с цел да няма спекулации след изборния развой. Не бива Министерство на вътрешните работи да се въвлича в предизборни кавги. Искам отговорностите ни да са ясно избрани в съответните написани процедури, с цел да не се стига до разногласия и обвинявания. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти.
Повод за думите му бяха изказвания на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев информация, че Министерство на вътрешните работи оказва напън върху партията през последните 10 дни.
Според Маринов досега има седем досъдебни производства за разнообразни нарушавания, свързани с изборния развой . „ Някои от тях са за нарушение на физическата целокупност на офиси и пространства на политически партии, други са свързани със сигнали за подготовка и дейности за нарушение на изборните правила. Всекидневно получаваме сигнали от цялата страна “, съобщи той, представен от " Фокус ".
„ Предупредителните протоколи се издават на база на информация и сигнали. Сами по себе си те са средство за предизвестие за възможна подготовка за осъществяване на закононарушение и не носят правни последици, в случай че не бъде осъществено такова. Ние издаваме предупредителни протоколи на физически лица. За 2017 година предупредителните протоколи бяха към 3 хиляди и петстотин, към този миг от отчета са към хиляда и двеста “, сподели още Маринов.
" Издадени са съответните заповеди и ние съблюдаваме прецизно закона и нашите пълномощия като институция, която би трябвало да подсигурява добър публичен ред и защита на изборните секции и естественото протичане на изборния ден. Още през цялото време сме основали нужната организация със съответните нормативни документи, в това число и срещи с ЦИК и основния прокурор “, акцентира министърът. „ Всичко, което сме направили досега е на база действително подадени сигнали. Те са докладвани в способените прокуратури, осъществена е инспекция и съгласно резултата от тази инспекция или са прекъснати или е продължена работата към изясняване на всички обстоятелства и условия “, изясни още той.
Маринов даде обещание, че по всеки сигнал с конкретика, когато има нарушавания на полицейските органи, ще се взимат бързи решения.
На въпрос на публицисти ще направи ли инспекции дали е имало чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да правят предизборни нарушавания, той изясни, че организацията е направена по този начин, че всеки съгласно извършва своите пълномощия, както е по закон. „ Има професионално управление, което провежда нещата и всеки шеф носи отговорност за своите дейности. Всеки един сигнал се ревизира и ще се обясни до цялостната обективност до изясняване на всички обстоятелства и условия ", сподели Младен Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР