Изпратихме летен сезон с добри резултати въпреки негативните кампании в

...
Изпратихме летен сезон с добри резултати въпреки негативните кампании в
Коментари Харесай

Ангелкова: Мобилизирани сме зимния сезон да затвърди добрите резултати през трудната 2019 г.

Изпратихме летен сезон с положителни резултати макар отрицателните акции първоначално и в този момент следва стартът на зимния, който да затвърди постигнатото. Много е значимо да бъдем оптимално готови с нови начинания, с цел да осигурим туристически услуги с високо качество, които да притеглят повече задгранични и български туристи в курортите. Това е декларирала в Боровец министърът на туризма Николина Ангелкова на обичайната среща за готовността на локалната власт и бизнеса в навечерието на зима 2019/2020, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

Според министър Ангелкова данните на Национален статистически институт и Българска народна банка демонстрират положителна наклонност и това се дължи на общата ни готовност в туристическата промишленост. За интервала януари-август 2019 година приходите от интернационален туризъм у нас възлизат на над 2,8 милиарда евро, като спадът по отношение на същия интервал на 2018 година е 0,3 на 100.
По думите й все още декларираните полети на летище София, които са показателни и за упования поток туристи към Боровец, обрисуват опазване на равнищата от предишния сезон и растежи на някои пазари.

Туристите в Самоков също стабилно бележат растеж. Реализираните нощувки в общината в места за настаняване през предишния зимен сезон са с растеж над 5 на 100. От януари до август 2019 година осъществените нощувки тук са общо над 550 хиляди с 10 на 100 нарастване и районът се утвърждава все по-категорично като дестинация за четири сезона, е споделила Ангелкова.
Министърът е обърнала внимание върху капацитета от минерални води в района към с. Белчин, който би трябвало да се развива стабилно. На доста места в България също имат богати запаси и вероятности за напредък на този тип туризъм.
Концесионерът на ски зона Боровец е оповестил, че е изцяло подготвен за старта на новия сезон. Всички туристи би трябвало да са спокойни за сигурността на оборудванията. Осигурена е нова техника, която разрешава пистите да се обработва навреме, е показал концесионерът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР